Valeo, Üniversite Öğrencilerini Geleceğin Otomobillerini Tasarlamaya Davet Ediyor

19.10.2016

Valeo, dördüncüsünü düzenlediği “Valeo Innovation Challenge” ile öğrencilere geleceğin otomobil tasarımının yanında daha akıllı eğlenceli yenilikçi ve basit fikirlerin gerçekleştirilmesine olanak sağlıyor.

Yarışma iki farklı kategoride gerçekleştiriliyor. Bunlar:

-Otomobilleri kullanmanın yeni yollarına dair en iyi fikir
-En iyi teknolojik inovasyon

Valeo’nun yarışma detayları ile ilgili yaptığı açıklama şu şekilde:
"2016 Yarışmasında Türkiye'den iki finalistin yer aldığı bu yarışma iki farklı kategoride; Marmara Üniversitesi'nden birincilik ve İstanbul Teknik Üniversitesi'nden ikincilikle sonuçlandı.

2017'nin kazanan takımı sizin üniversitenizden olabilir! Sizlerin de bu yarışmayı üniversitenizde duyurmanızdan memnuniyet duyacağız.

Valeo, dördüncüsünü düzenlediği Valeo Innovation Challenge ile üniversite öğrencilerine; 2030 yılının otomobillerinin tasarımı ve daha akıllı, temiz, eğlenceli, basit ve sezgisel kullanımı için yenilikçi fikirlerini gerçekleştirebilme olanağı sağlıyor.

Yarışma  "Otomobilleri kullanmanın yeni yollarına dair en iyi fikir" ve "En iyi teknolojik inovasyon" olmak üzere iki kategoride gerçekleşiyor,

•  "Otomobilleri kullanmanın yeni yollarına dair en iyi fikir" yarışmasının birincisi 100,000 € ödül,
  • "En iyi Teknolojik İnovasyon" yarışmasının birincisi 100,000  ‎€ ödül ve fikirlerini geliştirmesi için bir başlangıç fırsatına sahip olacak!
  • 2016 yarışmasına 73 ülkedeki 771 üniversiteden katılan 1322 takım arasından Türkiye'den;
  • Marmara Üniversitesi'nden Clear & Clever takımı "En iyi Teknolojik İnovasyon"kategorisinde birincilik ödülünü kazandı!
  • Ayrıca, İstanbul Teknik Üniversitesi'nden Renovate takımı "Otomobilleri kullanmanın yeni yollarına dair en iyi fikir" kategorisinde, ikincilik ödülünü kazandı!

2017 yılı yarışması için başvurular başladı! Öğrenciler takımlarını oluşturup ekteki link üzerinden yarışmaya kaydolabilirler. Yarışma ile ilgili bilgilere ekteki linkten ulaşabilirsiniz: https://valeoinnovationchallenge.valeo.com"