III. ÜSİMP Ulusal Patent Fuarı 6-7 Kasım'da!

22.09.2017

III. ÜSİMP Ulusal Patent Fuarı 6-7 Kasım'da!

Üniversite-Sanayi İşbirliği Merkezleri Platformu – ÜSİMP üniversitelerimizdeki buluşların sanayimize yarar sağlamasının yolunu açabilmek amacıyla 2015 yılından bu yana ÜSİMP Ulusal Patent Fuarı’ nı düzenlenmektedir. Bu yıl 6-7 Kasım 2017 tarihlerinde İstanbul’ da Harbiye Askeri Müze’ de yapılacak olan III. ÜSİMP Ulusal Patent Fuarı’nda üniversitelerin Teknoloji Transfer Ofisleri ve Ar-Ge Merkezleri patentlerini, ürünlerini ve/veya Ar-Ge/İnovasyon çalışmalarını sergilenecektir. Anadolu Üniversitesi adına ARİNKOM TTO da etkinlikte yerini alacaktır.

Ayrıca, etkinlik programı da Ar-Ge Merkezlerinin ve TTO’ ların sözlü sunum yapmak istedikleri çalışmalardan oluşacaktır.

2016 yılında çoğunluğu Ar-Ge Merkezi sahibi firmalar olmak üzere, 136 firmadan 200 civarında yönetici/uzman katıldı, bu yıl özellikle Ar-Ge Merkezleri yöneticileri/uzmanları ile üniversitelerdeki buluş/patent sahibi öğretim üyelerini buluşacak.

ÜSİMP 2017 Ulusal Patent Fuarı herkese açıktır ve ziyaret ücretsizdir. Ekosistem paydaşı olarak üniversitelerimizin Ar-Ge ve Buluş zenginliklerini bir arada görebilme imkânı doğacaktır.