Öğrenciler! Türk Patent ve Marka Kurumu Patent Yarışması düzenliyor! Son Başvuru 15 Ekim!

19.10.2017

PATENTLE TÜRKİYE

Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından ilk defa düzenlenecek olan üniversite öğrencilerine yönelik patent yarışması başlıyor.

Patentle Türkiye sloganı ile başlayacak olan yarışma, üniversitelerde patent konusunda farkındalık oluşturulması, üniversite öğrencilerinin profesyonel meslek hayatında veya akademik çalışmalarda kullanacakları teknik bilgilerle donatılması ve öğrencilerin ülkemizin teknolojik gelişmesinde önemli bir yer tutan buluş faaliyetlerine özendirilmesini amaçlamaktadır.

Yarışma sürecince, üniversite öğrencilerinin, oluşturulacak olan internet sitesi üzerinden çok daha kolay bir şekilde ve ücretsiz olarak online patent başvurusu yapmaları sağlanacaktır.

AMAÇ ve FAYDA

Üniversitelerimizde üretilen teknik bilginin patente dönüştürülerek ülke ekonomisinin ve teknolojisinin gelişmesine katkı sağlanması amaçlanmaktadır

15 Ekim 2017 – 31 Aralık 2017: Başvuruların Alınması

2 Ocak 2018 – 31 Mart 2018: Başvuruların Değerlendirilmesi ve Ön Eleme