8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde yine "Bilimde Kadın Mucitler" konuşulacak!

19.02.2018

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde yine

ARİNKOM TTO, AKAUM (Anadolu Üniversitesi Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi) iş birliği ile 8 Mart’ta kadın araştırmacı, girişimci ve kadın işinsanlarını gündeme alıyor. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında 2017 yılı içerisinde, Anadolu Üniversitesi’nde kadınlar tarafından gerçekleştirilmiş proje, girişimcilik, üniversite-sektör iş birliği ve patent konularındaki çalışmalar panel ve proje sergisinde gün yüzüne çıkacak.

“Bilimde Kadın Mucitler” Paneli, 8 Mart 2018 Perşembe günü, Anadolu Üniversitesi Öğrenci Merkezi Salon 2016’da saat 10:00'da gerçekleştirilecek. Ardından 2017 yılında kadın araştırmacıların yer aldığı projeler öğle yemeği eşliğinde, Öğrenci Merkezi Fuaye Alanı’nda sergilenecek.

Etkinliğin açılış konuşmalarını AKAUM Müdürü Doç. Dr. Zerrin Sungur ve ARİNKOM TTO Fikri Haklar ve Ticarileştirme Koordinatörü Özlem Sevinç Tigin gerçekleştirecek. ARİNKOM TTO Tanıtım ve Etkinlikler Koordinatörü N. Sanem Moğulkoç moderatörlüğünde düzenlenecek olan panelde “bilimsel araştırmalarda ve bilim tabanlı iş dünyasında kadın olmak, toplumsal katkıları, rol çatışmaları, cinsiyet engelleri” gibi konular gündeme alınacak. Panelde yer alacak sürpriz konuklar ise önümüzdeki günlerde duyurulacak.

*********** Bu etkinlik KÜL 199 (Kültürel Etkinlikler) dersi kapsamında düzenlenmektedir.***********

ETKİNLİĞE KATILIM VE KAYIT İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ.