GATE ve ARİNKOM TTO İşbirliği ile Eğitim

10.05.2015

GATE ve ARİNKOM TTO İşbirliği ile Eğitim
Gate Elektronik, ARİNKOM TTO iş birliği ile 10 Mart Salı günü Anadolu Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Bölümü öğrencilerine eğitim verdi. Anadolu Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Seminer Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe, Gate Elektronik Eskişehir Bölge Müdürü Hikmet Özcan ve Eskişehir Bölge Teknik Koordinatörü Yalçın Taylan katıldı. Gate Elektronik Eskişehir Bölge Müdürü Hikmet Özcan, Gate Elektronik’in Ankara kökenli bir firma olduğunu ve Savunma Sanayi ağırlıklı olmak üzere diğer sektörlerde de AR-GE faaliyetlerine devam ettiğini söyledi. 1997 yılından beri Eskişehir’de faaliyet gösterdiklerini belirten Özcan, burada özellikle endüstriyel otomasyonda kullanılan elektronik donanımların ve yazılımların bakım-onarımı ve tıp elektroniği alanlarında çalıştıklarını dile getirdi. “Bu eğitim güzel bir başlangıç” Anadolu Üniversitesi’nde bulunmanın firmalarının bilinirliğinin artmasını sağladığına değinen Özcan, öğrencilere lehimleme tekniği ve ESD’nin (Elektronik Statik Desarj) elektronik kartlara nasıl zararlar verebildiğini göstermek amacıyla bir çalışma yaptıklarını ifade etti. Bu eğitimin güzel bir başlangıç olduğunu söyleyen Özcan, sanayi-üniversite iş birliği adına öğrencilere elektronik sektörünü tanıtmak istediklerini vurguladı. Eskişehir Bölge Teknik Koordinatörü Yalçın Taylan, Gate Elektronik’in bu eğitimi vermesindeki amacın, sanayi-üniversite iş birliği kapsamında, normal şartlar altında ücretli verilen eğitimleri üniversite öğrencilerine ücretsiz olarak sağlamak olduğunu belirtti. ARİNKOM TTO’nun desteğiyle bu eğitimi verdiklerini kaydeden Taylan, öğrencilere elektronik sektöründe önemli bir yere sahip olan lehimleme tekniği ve ESD’nin (Elektonik Statik Desarj) elektronik kartlara olan etkileriyle ilgili eğitim vereceklerini değinerek sözlerini noktaladı.