“Proje Fuarı ve Yarışması 2016” gerçekleştirildi!

10.05.2016

“Proje Fuarı ve Yarışması 2016” gerçekleştirildi!

Anadolu Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Eskişehir Sanayi Odası (ESO) ve ARİNKOM TTO iş birliğinde düzenlenen “Proje Fuarı ve Yarışması 2016”, 9 Mayıs Pazartesi günü Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (OSB) İş ve Ticaret Merkezi Alanı’nda gerçekleştirildi.

Anadolu Üniversitesi Mühendislik Fakültesi son sınıf öğrencilerinin projelerini sergilediği ve sektörle buluşturulduğu etkinliğe, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Vali Yardımcısı Cafer Yıldız, Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Adnan Özcan, Prof. Dr. Yücel Güney, Prof. Dr. Ali Savaş Koparal, Prof. Dr. Zafer Asım Kaplancıklı, Anadolu Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Ferdi Gerçel, Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Savaş M. Özaydemir’in yanı sıra ARİNKOM TTO çalışanları, sektör temsilcileri, öğretim üyesi ve öğrenci katıldı.

Bu yıl 9'uncusu düzenlenen proje fuarının açılış konuşmasını gerçekleştiren Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğrenci Temsilcisi Gizem Ceylan “Bu fuar sayesinde 4 yıllık emeklerimizi sizlerle paylaşmaktayız ve böylece iş hayatına ilk adımımızı atmış bulunuyoruz. Bugün yaptıklarımız, bana ve bütün arkadaşlarıma yeni deneyimler kazandıracak. Gördüğümüz eğitim ve yaptığımız projelerle sanayinin ihtiyaç duyduğu yenilik ve araştırma faaliyetlerini sunma fırsatı yakalamak bizler için büyük bir ayrıcalık.“ şeklinde konuştu.

"Üniversitemiz ile Eskişehir sanayicisi arasında yararlı iş birlikleri ortaya çıkıyor"

Anadolu Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Ferdi Gerçel konuşmasında Anadolu Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nin Türkiye’nin sayılı mühendislik fakültelerinden biri olduğunu söyledi. Prof. Dr. Gerçel proje fuarıyla ilgili olarak şu şekilde konuştu, “Bizler öğrencilerimizin eğitim, öğretim yaşamları süresince edindikleri bilgileri sentezleyerek araştırma, geliştirme ve topluma hizmet boyutuna taşıyabilmesi için çaba sarf etmekteyiz. Şehrimizde üniversitelerin ve sanayicilerin yarattıkları bu olumlu iklim meyvelerini vermeye başlamıştır. Üniversitemizdeki öğretim üyeleriyle, Eskişehir sanayicisinin kıymetli firmaları arasında çok yararlı iş birlikleri ve bu iş birlikleri sonunda güzel projeler ortaya çıkmaktadır.”

Üniversite ve sanayi iş birliğinin öneminin altını çizen Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Savaş M. Özaydemir, bu projeler sayesinde sanayicilerle öğrencilerin buluşma imkânı yakaladığını söyleyerek konuşmasına söyle devam etti, “Bu etkinlik, üniversite, sanayi iş bilirliğini daha yakın bir şekilde sürdürmek için yapılmıştır. Burada üniversitemizin ulaşmış olduğu seviyeyi görmek, öğrencilerimizi gayrete getirmek, hocalarımıza yeni taleplerimizi iletmek ve üniversitemizin yaptığı çalışmaları görmek için toplanmış bulunuyoruz. Bu proje sayesinde sanayicilerimiz, öğrencilerimizle buluşuyor onlara istihdam kapılarını açıyorlar.”

"Etkinliklerimizi, kampüsümüzün dışında yapmayı önemsiyoruz"

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan yaptığı konuşmada son yıllarda artan üniversite ve sanayi işbirliğinden mutluluk duyduğunu ifade etti. ARİNKOM’un desteğiyle uygulanan proje tabanlı staj uygulaması ve proje fuarlarının öğrenciler açısından önemli bir yer tuttuğunu söyleyen Rektör Gündoğan, “Geçtiğimiz hafta Fen Fakültesi'nin proje fuarını üniversitemiz içerisinde gerçekleştirdik. Kampüs içerisindeki faaliyetlerimiz çok fazla duyulmadığı için etkinliklerimizi üniversite dışında yapmayı daha çok istiyoruz. Bu şekilde sanayicilerimiz ve iş adamlarımızı, öğrencilerimiz ve hocalarımızla buluşturmak gelecek açısından da umut verici.” dedi. Proje fuarlarının giderek artmasını ümit ettiğini söyleyen Prof. Dr. Naci Gündoğan, etkinlikte emeği geçenlere teşekkür ederek konuşmasını bitirdi.

"Anadolu Üniversitesi'nin imkânlarına katkı sunmalıyız"

Etkinliğin son konuşmasını gerçekleştiren Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna üniversite ve sanayinin iş birliği sonucunda gerçekleştirilen etkinlikte bulunmaktan dolayı memnuniyetini dile getirerek şu şekilde konuştu, “Geleneksel hâle gelen proje fuarı ve yarışmasının hem Eskişehir için hem de ülkemizin sanayisini ve üretimini etkileyecek iş birliği çalışmalarının ne kadar önemli olduğunu hatırlatmaya gerek duymuyorum. Eskişehir’de bunun güzel bir örneği verilmeye çalışılıyor fakat bu yeterli değil. Anadolu Üniversitesi’nin sahip olduğu imkânlar çok önemli ama bizim bunun ne kadarını değerlendirebildiğimiz ve ne kadarına katkı sunabildiğimiz bir şekilde konuşulup tartışılmalı. Bu konuda sanayicilerimizin biraz daha katkı sunmaya ihtiyacı var diye düşünüyorum. Burada yapılan teknoloji transfer ofisi çok önemli bir kazanım ama mutlaka geliştirilmesi gerekiyor. Eskişehir'de bizim bu iş birliğine başka alanlarda da mutlaka ihtiyacımız var. Biz, sanayi ve üniversite işbirliğinin başka alanlarda da örnek olmasını istiyoruz.”  Öğrencilerin bu tarz yarışmalara katılmalarının çok önemli olduğunu ifade eden Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna öğrencilere gelecek işin başarılar dileyerek konuşmasını bitirdi.

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt gönderdikleri telgraf temennilerini ilettiler.

Toplamda 108 projenin sergilendiği fuar, dereceye giren projelere sertifikalarının verilmesinden ardından son buldu.