BEYSAD ve Anadolu Üniversitesi arasında iş birliği protokolü imzalandı

10.03.2015

BEYSAD ve Anadolu Üniversitesi arasında iş birliği protokolü imzalandı
Anadolu Üniversitesi ve BEYSAD (Beyaz Eşya Yan Sanayiciler Derneği) arasında 10 Mart Salı günü, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. A. Savaş Koparal, ARİNKOM TTO Yöneticisi Prof. Dr. Ersan Pütün, Beyaz Eşya Yan Sanayiciler Derneği Başkanı Bahadır Balkır, Başkan Yardımcısı Burak Özaydemir ve Kurumsal İletişim Koordinatörü Ayşegül Koç’un katılımlarıyla iş birliklerine yönelik niyet mektubu imzalandı. Protokolün amacı; BEYSAD üyeleri ve Anadolu Üniversitesinin temel ve uygulamalı araştırma, rekabet öncesi araştırma ve eğitim alanlarında ortak girişimlerinde bulunmalarına yön verecek bir yaklaşım geliştirmek, zaman içerisinde bu alanlar ile sınırlı olmaksızın genişleyen bir çerçevede güçlü ve uzun dönemli araştırma ve geliştirme iş birliği ilişkisi kurma niyetlerini kurumsal temellere dönüştürmek olarak açıklandı. Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan protokol öncesinde yaptığı açıklamada Türkiye’de stajın şirketler için bir yük, öğrenciler için ise motivasyon kırıcı bir problem haline geldiğini söyledi. Prof. Dr. Gündoğan, “Biz bunu değiştirerek, öğrencinin firma için bir proje geliştirerek stajına bir katma değer kazandırmasını amaçlıyoruz.” diyerek proje tabanlı staj yapan öğrencilerin çoğunun staj yaptıkları firmalarda işe girdiğini ve bununda iki tarafın memnuniyetinin en büyük göstergesi olduğuna dikkat çekti. Firmaların stajyerlere yer bulmakta zorlandığı, işiyle alakasız görevler vererek motivasyonunu kırdığı bir sistemin artık geride kalması gerektiğini belirten Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, “Biz üniversite olarak proje tabanlı stajın öneminin farkındayız ve anlaşmalarımızı geliştirmeye çalışıyoruz.” dedi. Öğrencilerin özgeçmişlerinin üniversiteye girdi ve mezun oldu gibi genel geçer ifadelerle değil; bilinmeyen, kendisini farklı kılan işlerle dolu olması gerektiğini de belirten Rektör Prof. Dr. Gündoğan, üniversite mezunu olmanın özgeçmişe yazılacak bir şey olmadığını, öğrencilerin son sınıfa gelmeden donanımlı ve ne istediğini bilen bireyler haline gelmesi için çabaladıklarını açıkladı.