ARİNKOM TTO, TTH Türkiye Projesi ile kapasitesini geliştirmeyi hedefliyor!

07.09.2016

ARİNKOM TTO, TTH Türkiye Projesi ile kapasitesini geliştirmeyi hedefliyor!

ARİNKOM TTO' nun dahil olduğu Teknoloji Transferi Hızlandırıcı Projesi (TTH Türkiye)” kapsamında, Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) önemli teknoloji transfer ağlarından “VentureWell” organizasyonundan Eli Velasquez ve Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı’ndan  (TTGV) İş Geliştirme Uzmanı Doğan Taşkent, Anadolu Üniversitesi’ne ziyarette bulundular. Rektörlük Ofis’te, 6 Eylül Salı günü gerçekleştirilen ziyarette Anadolu Üniversitesi adına Araştırmadan Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Savaş Koparal’ın yanı sıra ANAÇ Ön Kuluçka Merkezi TÜBİTAK BİGG Projesi Yürütücüsü Yrd. Doç. Dr. Tuğberk Tosunoğlu, ARİNKOM TTO Danışmanı Mahmut Kiper, ARİNKOM TTO Sistem Yöneticisi Rabia Taş, ARİNKOM TTO Girişimcilik ve Şirketleşme Koordinatörü Burçak İlter Timurçin ile ARİNKOM TTO İş Birlikleri ve Eğitim Hizmetleri Koordinatörü Burcu Uğur yer aldı.

Ziyaret kapsamında Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Savaş Koparal tarafından Eli Velasquez ve Doğan Taşkent’e ARİNKOM TTO ve faaliyetleri hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu. Ziyaretin diğer gündem maddeleri arasında ise Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) strateji planlama çalışmalarının yeniden gözden geçirilmesi, Venture Pipeline Development Program (VPDP) eğitiminin değerlendirilmesi, TTO faaliyetlerinin önemi ve ABD’deki iyi uygulama örnekleri yer aldı.

Türkiye’deki TTO’ların kapasitelerinin geliştirilmesi hedefleniyor

Anadolu Üniversitesi ARİNKOM TTO’nun yanı sıra Türkiye’deki 9 üniversitenin TTO’sunun da yer aldığı Teknoloji Transferi Hızlandırıcı Projesi (TTH Türkiye) sayesinde, Türkiye’deki TTO’ların kapasitelerinin geliştirilmesi hedefleniyor. Anadolu Üniversitesi adına proje yürütücülüğünü üstlenecek ARİNKOM TTO’nun Kapasite Geliştirme Çalışmaları ekibinde Mehmet Hakan Dağ, Rabia Taş, Orkun Başkan yer alırken, VPDP Ekiplerine Mentorluk için ise Özlem Sevinç Tigin ve Burçak İlter Timurçin görev alacak. Türkiye’den TTGV, ABD’den VentureWells ve Fransa’dan BpiFrance’ın ortaklığında gerçekleştirilecek proje kapsamında seçilen 10 TTO ile öncelikle bir ihtiyaç analizi yapılacak ve sonrasında TTO’ların kapasitelerinin geliştirilmesine yönelik bir stratejik plan hazırlanıp, TTO’ların ABD ya da Fransa’dan mentorlarla eşleşmeleri sağlanacak. Bunun yanı sıra her TTO’dan iki teknoloji dalı seçilecek ve seçilecek bu teknoloji dalındaki girişimcilere VPDP kapsamında 7-8 haftalık bir eğitim programı sunulacak.  Eğitimin sonunda iş fikirlerini geliştiren girişimciler iki yatırım grubu olan ACT ve DCP’ye fikirlerini sunacaklar ve önerilerin uygun bulunması durumunda ise girişimciler yatırım almaya hak kazanacaklar.