Proje Motivasyon Atölyesi Açıköğretim Fakültesi’nde Düzenlendi!

05.10.2016

Proje Motivasyon Atölyesi Açıköğretim Fakültesi’nde Düzenlendi!

ARİNKOM TTO tarafından 05 Ekim 2016, Çarşamba günü Açıköğretim Fakültesi 9. Kat Toplantı Salonu’nda  “Proje Motivasyon Atölyesi”  eğitimi düzenlendi.

Yoğun katılım ile gerçekleşen etkinlikte, ARİNKOM TTO Projeler koordinatörü Olcay Sevik tarafından açılış konuşması yapılarak  eğitimin kapsamı, amacı ve çerçevesi hakkında bilgiler verildi. Olcay Sevik aynı zamanda ARİNKOM TTO’nun verdiği hizmetler hakkında kısa bir anlatım gerçekleştirdi ve “Proje fikrinin oluşmasından itibaren her aşamasında size destek oluyoruz. Eğer bir proje fikriniz varsa ARİNKOM’a gelebilirsiniz ve birlikte programlar hakkında konuşabiliriz” dedi.

Olcay Sevik’in konuşmasının ardından ARİNKOM TTO Sistem Yöneticisi ve H2020 Koordinatörü Rabia Taş, “Proje Yönetiminde Kritik Unsurlar” konulu bir sunum gerçekleştirdi. Taş, Dr. J. M. Juran’ın “Proje, çözümü programlanmış bir sorundur” sözü ile sunumuna başlayarak projenin yaşam çevrimi hakkında  detaylı bilgiler verdi.

Ardından Ulusal Projeler koordinatörü Olcay Sevik tekrar söz alarak, proje yazarken dikkat edilmesi gereken unsurlardan söz etti. Ayrıca TÜBİTAK ARDEB projesi başvuru formunda yer alan bölümler örnekler ile anlatıldı. Olcay Sevik’in sunumu interaktif katılım ile gerçekleşti. Katılımcıların kendi proje fikirleri ile ilgili yönelttiği sorular Sevik tarafından kapsamlı bir şekilde yanıtlandı.

Son olarak söz alan ARİNKOM TTO Ulusal Projeler Koordinatörü Banu Gültekin Kocaman projelerde kapsam, özgün değer, yöntem, yaygın etki, yapılabilirlik, çalışma takvimi, başarı ölçütü, riskler, bütçe, konularında örneklerle anlatımda bulundu.  Kocaman son olarak, “Size uygun olan TÜBİTAK programını seçmek için bize ulaşabilirsiniz. Projelerinizi yazdıktan sonra okumamızı istiyorsanız bize yine ulaştırabilirsiniz. Projenizin bütçesi konusunda beraber çalışabiliriz. Konu her ne olursa olsun biliyorsak birlikte çözeriz, bilmiyorsak beraber buluruz.” diyerek katılımcıları ARİNKOM TTO’ya davet etti.

Toplantı Prof. Dr. Gülsün Eby tarafından Olcay Sevik, Banu Gültekin Kocaman ve Rabia Taş’a teşekkür belgelerinin takdim edilmesinin ardından sona erdi.