Bu gün İki Kampüste de TÜBİTAK 1002 Hızlı Destek Programı Anlatıldı!

11.10.2016

Bu gün İki Kampüste de TÜBİTAK 1002 Hızlı Destek Programı Anlatıldı!

ARİNKOM TTO tarafından “TÜBİTAK 1002 Hızlı Destek Programı Tanıtım Toplantısı” 11 Ekim Salı Günü, Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü Kongre Merkezi Salon Anadolu ve Anadolu Üniversitesi İki Eylül Kampüsü Mühendislik Fakültesi Dekanlık Toplantı Salonu’nda iki oturum şeklinde düzenlendi.  Toplantıda, ARİNKOM TTO Projeler Koordinatörleri Olcay Sevik ve Banu Gültekin Kocaman katılımcılara TÜBİTAK 1002 Hızlı Destek Programı hakkında bilgiler verdiler.

Toplantıda TÜBİTAK 1002 Hızlı Destek Programı’nın doktora öğrencilerinin Ar-Ge programları içerisinde, yürütücü olarak başvurabildiği tek program olduğunun altını çizildi.

Programın başvuru, destek ve devam koşulları ile ilgili bilgilendirmelerin yapıldığı toplantıda, TÜBİTAK’ın değerlendirip kabul ettiği projelerde 30 bin liraya kadar destek sağlandığı ve bu desteği alabilmenin de koşulları olduğu belirtildi. Her iki konuşmacı da sözleri arasında TÜBİTAK’ın üç çeşit destek programı olduğu belirtilerek  bazı programların başvuru tarihleri, bazılarının ise çağrılı destek programları olduğu; fakat 1002 Hızlı Destek Programı’nın başvuruya sürekli açık olan bir program olduğunun altını çizdiler. Toplantıda projenin hazırlanması, yazım aşaması gibi noktalarda önemli bilgilendirmelerde bulunuldu ve atamalarda 1002 Hızlı Destek Programı’na katılımın doktora öğrencilerine ek puan getireceği de belirtildi.

ARİNKOM TTO Ulusal Projeler Koordinatörü Olcay Sevik ve Banu Gültekin Kocaman sunumunun ardından toplantıya katılan doktora öğrencilerinin sorularını cevapladılar.