Tasarım & Patent: Üniversite Destekleri Bilgilendirme Toplantısı" düzenlendi!

21.10.2016

Tasarım & Patent: Üniversite Destekleri Bilgilendirme Toplantısı

ARİNKOM TTO olarak düzenlenen “Tasarım & Patent: Üniversite Destekleri Bilgilendirme Toplantısı”, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi T1 Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

20 Ekim Perşembe günü organize edilen toplantıda ARİNKOM TTO Fikri Haklar ve Ticarileştirme Koordinatörü Özlem Tigin, tasarım ve patent arasındaki farklar, ulusal ve uluslararası başvuru ve kabul süreçleri, üniversitenin fikri hak destekleri konuları hakkında bilgilendirmelerde bulundu.
Patent ve tasarımın birbirine çok karıştırılan ayrı iki tescil türü olduğunu belirten Özlem Tigin, “Tasarım; ürünlerin şekil, biçim, renk, malzeme gibi doku ve duyulara yönelik olan, algılanan görünümüne verilen bir belge çeşididir. Patent ise buluşlara verilen bir belgedir” diyerek bu ayrımı ifade etti.

Tigin ayrıca, ARİNKOM TTO Yönetim Kurulu’nun 25/57 sayılı kararı ile “Fikri Haklar, Teknoloji Transferi ve Bilginin Ticarileştirilmesi, Politika ve Esasları” bağlamında patente verdiği destek programının yanı sıra artık tasarıma da destek vermeye başladığını açıkladı. Toplantı öğretim üyelerinden gelen soruların Özlem Tigin tarafından yanıtlanmasının ardından son buldu.