ARİNKOM TTO, TTH Türkiye Projesi ile çalışmalarına devam ediyor!

14.11.2016

ARİNKOM TTO, TTH Türkiye Projesi ile çalışmalarına devam ediyor!

ARİNKOM TTO'nun dâhil olduğu “Teknoloji Transferi Hızlandırıcı Projesi (TTH Türkiye)” kapsamında, Fransa’da girişimcilik, inovasyon ve yatırım konularında önde gelen kuruluşlardan olan Bpifrance temsilcisi Patrick Terroir ve Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı’ndan  (TTGV) TTH Türkiye Projesi Takım Lideri Deniz Bayhan, Anadolu Üniversitesi’ne ziyarette bulundular. 14 Kasım 2016, Pazartesi günü gerçekleştirilen toplantıda ARİNKOM TTO Yöneticisi Mehmet Hakan Dağ, Yönetici Yardımcıları Orkun Başkan ve Rabia Taş, ARİNKOM TTO Danışmanı Mahmut Kiper ile Girişimcilik Koordinatörü Burçak İlter Timurçin yer aldı.

Ziyaret kapsamında Patrick Terroir ve Deniz Bayhan’a ARİNKOM TTO ve faaliyetleri hakkında bir sunum yapıldı. Proje kapsamında hazırlanan yeni stratejik plan üzerine fikir alışverişinde bulunuldu. Ardından Bpifrance temsilcisi, aynı zamanda Licensing Executives Society International bünyesinde Patent ve Teknoloji Lisanslama Komite Başkanı olarak görev yapan Patrick Terroir bir sunum gerçekleştirerek ARİNKOM TTO’ya rehber olabilecek TTO uygulamaları ve Fransa’daki iyi uygulama örneklerine yer verdi. Genel değerlendirme ardından son bulan ziyaret, strateji geliştirme çalışmaları açısından ARİNKOM TTO’nun önemli kazanımlar elde etmesini sağladı.

Türkiye’deki TTO’ların kapasitelerinin geliştirilmesi hedefleniyor

Anadolu Üniversitesi ARİNKOM TTO’nun yanı sıra Türkiye’deki 9 üniversitenin TTO’sunun da yer aldığı Teknoloji Transferi Hızlandırıcı Projesi (TTH Türkiye) sayesinde, Türkiye’deki TTO’ların kapasitelerinin geliştirilmesi hedefleniyor. Anadolu Üniversitesi adına proje yürütücülüğünü üstlenecek ARİNKOM TTO’nun Kapasite Geliştirme Çalışmaları ekibinde Mehmet Hakan Dağ, Rabia Taş, Orkun Başkan yer alırken, VPDP Ekiplerine Mentorluk için ise Özlem Sevinç Tigin ve Burçak İlter Timurçin görev alacak. Türkiye’den TTGV, ABD’den VentureWells ve Fransa’dan Bpifrance’ın ortaklığında gerçekleştirilecek proje kapsamında seçilen 10 TTO ile öncelikle bir ihtiyaç analizi yapılacak ve sonrasında TTO’ların kapasitelerinin geliştirilmesine yönelik bir stratejik plan hazırlanıp, TTO’ların ABD ya da Fransa’dan mentorlarla eşleşmeleri sağlanacak. Bunun yanı sıra her TTO’dan iki teknoloji dalı seçilecek ve seçilecek bu teknoloji dalındaki girişimcilere VPDP kapsamında 7-8 haftalık bir eğitim programı sunulacak.  Eğitimin sonunda iş fikirlerini geliştiren girişimciler iki yatırım grubu olan ACT ve DCP’ye fikirlerini sunacaklar ve önerilerin uygun bulunması durumunda ise girişimciler yatırım almaya hak kazanacaklar.