Problem Çözme ve Sistematik İnovasyon Yöntemi: TRIZ Eğitiminin İlk Günü Tamamlandı!

16.11.2016

Bursa-Eskişehir-Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) Teknik Destek Programı kapsamında desteklenen ve Anadolu Üniversitesi ARİNKOM TTO yürütücülüğünde Grup Ofis'in katkılarıyla gerçekleştirilen "Problem Çözme ve Sistematik İnovasyon Yöntemi: TRIZ" eğitimi, 16 Kasım Çarşamba günü Anadolu Üniversitesi Kongre Merkezi Salon Anadolu’da başladı. Prof. Dr. Ruhi Kaykayoğlu’nun verdiği eğitime başta Bursa, Eskişehir ve Bilecik olmak üzere Türkiye’nin çeşitli illerinden özel sektör temsilcileri, Ar-Ge merkezi çalışanları, akademisyenler ve TTO uzmanları katılım gösterdi.

Katılımcıların eğitim programı dahilinde Prof. Dr. Ruhi Kaykayoğlu'nun aktardığı bilgileri pratik olarak kullanması amaçlanırken üç gün sürecek eğitimin ilk günüde “Firmaların Problem Çözme Teknikleri”, “TRIZ Yaklaşımının Temelleri”, “TRIZ Araçlarına Genel Bir Bakış”, “Çelişme Mantığı ve Çelişki Matrisi ile Çözümler" konuları ele alındı.

17 - 18 Kasım tarihlerinde de devam edecek olan eğitim de programın diğer başlıkları olan "Faydalı ve Zararlı Fonksiyonlar”, “İdealite ve Kaynaklar Kavramı”, “S-Eğrisi ve Dokuz Pencere Yaklaşımları”, “TRIZ Bilimsel Etkiler Kılavuzu ve Operatörler”, “TRIZ Metodolojisi Gelecek Hakkında Ne Söylüyor?” “Su-F TRIZ Metodolojisi”, “Problem Çözme Yaklaşımı ve ARIZ”, “TRIZ ve Patent Etrafından dolaşmak”, “TRIZ ile Problem Çözme Çalıştayı”  ele alınacak.