Problem Çözme ve Sistematik İnovasyon Yöntemi: TRIZ Eğitimi Tamamlandı!

18.11.2016

Problem Çözme ve Sistematik İnovasyon Yöntemi: TRIZ Eğitimi Tamamlandı!

Bursa-Eskişehir-Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) Teknik Destek Programı kapsamında desteklenen ve Anadolu Üniversitesi ARİNKOM TTO yürütücülüğünde Grup Ofis'in katkılarıyla düzenlenen "Problem Çözme ve Sistematik İnovasyon Yöntemi: TRIZ" eğitimi, 16-18 Kasım 2016 tarihlerinde Anadolu Üniversitesi Kongre Merkezi Salon Anadolu’da gerçekleştirildi. Prof. Dr. Ruhi Kaykayoğlu’nun verdiği eğitime başta Bursa, Eskişehir ve Bilecik olmak üzere Türkiye’nin çeşitli illerinden özel sektör temsilcileri, Ar-Ge merkezi çalışanları, akademisyenler ve TTO uzmanları katılım gösterdi.

Katılımcıların eğitim programı dâhilinde Prof. Dr. Ruhi Kaykayoğlu'nun aktardığı bilgileri pratik olarak kullanması amaçlanırken üç gün süren eğitim, hem teorik hem de uygulamalı çalışmalarla interaktif olarak gerçekleştirildi.
“Firmaların Problem Çözme Teknikleri”, “TRIZ Yaklaşımının Temelleri”, “TRIZ Araçlarına Genel Bir Bakış”, “Çelişme Mantığı ve Çelişki Matrisi ile Çözümler", "Faydalı ve Zararlı Fonksiyonlar”, “İdealite ve Kaynaklar Kavramı”, “S-Eğrisi ve Dokuz Pencere Yaklaşımları”, “TRIZ Bilimsel Etkiler Kılavuzu ve Operatörler”, “TRIZ Metodolojisi Gelecek Hakkında Ne Söylüyor?” “Su-F TRIZ Metodolojisi”, “Problem Çözme Yaklaşımı ve ARIZ”, “TRIZ ve Patent Etrafından dolaşmak”, “TRIZ ile Problem Çözme Çalıştayı”  konuları ele alındı.

Etkinlik 18 Kasım 2016, Cuma günü gerçekleştirilen sertifika töreni ile son buldu. BEBKA Teknik Destek Programı kapsamında gerçekleştirilen eğitim sayesinde TRIZ konusunda bilgi kazanımının yanı sıra ARİNKOM TTO ev sahipliğinde üniversite, sektör ve TTO’lar arasında iş birliği ve networking imkânı da yaratılmış oldu.