ARİNKOM TTO ve MERSİN TTO BİLGİ PAYLAŞIMI TOPLANTISI’NDA BULUŞTU!

13.12.2016

ARİNKOM TTO ve MERSİN TTO BİLGİ PAYLAŞIMI TOPLANTISI’NDA BULUŞTU!

13 Aralık 2016 tarihinde Mersin TTO ile ARİNKOM TTO arasında bilgi paylaşımı toplantısı gerçekleştirildi. Mersin Üniversitesi bünyesinde 2013 yılının Ocak ayında resmi olarak faaliyete geçmiş ve 2015 yılı başından itibaren  TÜBİTAK 1601 Yenilik ve Girişimcilik Alanlarında Kapasite Artırılmasına Yönelik Destek Programı  projesini uygulamaya başlayan Mersin TTO, ARİNKOM TTO’nun çalışma yöntemlerini öğrenmek ve karşılıklı bilgi paylaşımında bulunmak üzere ARİNKOM TTO’yu ziyaret etti.

Toplantının ilk bölümünde ARİNKOM TTO’nun kuruluşundan itibaren geldiği nokta, organizasyon yapısındaki değişiklikler, TÜBİTAK 1513 Teknoloji Transfer Ofisi Destekleme Programı sürecinde dikkat edilmesi gereken noktalar ve sürdürülebilirlik konuları hakkında detaylı bilgiler verildi. Toplantının ikinci bölümünde ARİNKOM TTO’nun üniversite – sektör işbirliği, projeler, fikri haklar ve girişimcilik konusunda çalışma yöntemleri üzerinde konuşuldu. Mersin TTO’dan Fikri Sınai Mülkiyet Hakları Uzmanı Edanur BALİ, Üniversite Sanayi İşbirliği Uzmanı Emre KAYGUSUZ ve Üniversite Sanayi İşbirliği Koordinatörü Umutcan ÖCAL katılım sağladı. ARİNKOM TTO’dan ARİNKOM TTO Yöneticisi Mehmet Hakan DAĞ, ARİNKOM TTO Yönetici Yardımcıları Orkun BAŞKAN ve Rabia TAŞ, Fikri Haklar ve Ticarileştirme Koordinatörü Özlem SEVİNÇ TİGİN, ANAÇ Teknogirişim Programı Proje Yürütücüsü Yrd. Doç. Dr. B. Tuğberk TOSUNOĞLU, Girişimcilik Koordinatörleri Burçak İLTER TİMURÇİN ve Burcu UĞUR katılım sağladı.