Erasmus+ Proje Sonuçlarının Yaygınlaştırılması ve Kullanılması Toplantısı Gerçekleştirildi

15.12.2016

Erasmus+ Programı çerçevesinde ülkemizde uygulanmış veya uygulanmakta olan projelerin çıktılarının karar alıcılarla paylaşılarak  yaygınlaştırılmasına katkı sağlamak amacıyla “Erasmus+ Proje Sonuçlarının Yaygınlaştırılması ve Kullanılması Toplantısı (Dissemination and Explotation of Results-DEOR)” 14 Aralık 2016 tarihinde Ankara'da gerçekleştirildi.

Sektörlerinde karar alıcı ve politika üretme konumundaki kişilerle proje sahiplerinin bir araya getirilmesini amaçlayan toplantıya Bakanlıklardan temsilciler ve bazı sosyal ortaklar ile Erasmus+ KA2 Stratejik Ortaklık proje temsilcileri katıldı. Anadolu Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Nilgün Çağlarırmak Uslu’nun yürütücüsü olduğu Erasmus+ Gençlik Alanında Stratejik Ortaklık Projesi "EMLT Module Distance Education System as a new product for reducing the Education Job Mismatch in European Area" de toplantıda sunulan başarı hikâyeleri arasında yerini aldı.

Okul eğitimi, yetişkin eğitimi, mesleki eğitim ve gençlik sektörlerinden proje yürütücüleri yaptıkları sunumlarla projelerini ve elde ettikleri çıktıları katılımcılarla paylaşma imkânı yakaladı. Türkiye’den 12 başarı hikâyesinin sunulduğu toplantıda Anadolu Üniversitesi “EMLT” Projesi ile Gençlik alanındaki 2 iyi uygulama örneğinden biri olarak yer aldı. Projede araştırmacı olarak görev alan Mustafa Özsarı, projeye ilişkin sunumu gerçekleştirirken sunumların ardından Anadolu Üniversitesi standında ARİNKOM TTO Yönetici Yardımcısı Rabia Taş ile birlikte projeye yönelik soruları yanıtladı.

Türkiye Ulusal Ajansı tarafından 12 adet KA2 Stratejik Ortaklık projesini içeren bir yayın hazırlanmış ve Doç. Dr. Nilgün Çağlarırmak Uslu’nun yürütücü olduğu “EMLT” projesi de "Proje Sonuçlarının Yaygınlaştırılması ve Kullanılması" yayınında yer aldı.

EMLT Projesini ve diğer başarılı projeleri tanıtan sunumlara erişmek ve Proje Sonuçlarının Yaygınlaştırılması ve Kullanılması yayınına ulaşmak için web adresini ziyaret edebilirsiniz.

EMLT Nedir?

EMLT Projesi, amacı Türkiye ve Avrupa bölgesinde eğitimli işsizliğin boyutlarını araştırmak ve eğitimli işsizliği azaltmak adına bir uzaktan eğitim sistemi geliştirmek olan, Anadolu Üniversitesi’nin yürütücülüğünü üstlendiği bir Erasmus + KA2 (Ana Eylem 2) projesidir. Projenin tam adı “Avrupa Bölgesindeki Eğitim-İş Uyuşmazlığının Azaltılması İçin Yeni Bir Ürün Olarak EMLT Modüler Uzaktan Eğitim Sistemi” olup, proje yürütücüsü Anadolu Üniversitesi ve ortakları da Friedrich Alexander Üniversitesi (Almanya), Masaryk Üniversitesi (Çek Cumhuriyeti), Westminster Üniversitesi (İngiltere), Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Programı ve Eskişehir Sanayi Odası’dır. Proje 4 aşamadan oluşmaktadır: Araştırma aşaması, EMLT dijital ürününün oluşturulması aşaması, yaygınlaştırma çalışmaları aşaması ve değerlendirme aşaması. Proje ile oluşturulan dijital ürün üzerinden online ve herkesin kullanımına açık eğitimler verilmektedir. Boş zaman yönetimi ve dinlenme, sosyal girişimcilik, liderlik, vücut dili ve diksiyon, iş bulma süreci ve araçlar, mülakat teknikleri, iş İngilizcesi, e-portfolyo ve uzaktan staj, sosyal sorumluluk, sosyal gençlik kulüpleri aktiviteleri, hayat boyu öğrenme faaliyetleri, aktif bilgisayar ve internet kullanımı ve iş yaşamında öz farkındalığın geliştirilmesi gibi modüller içermektedir. Eğitimlerden yararlanmak için web adresi ziyaret edilebilir.