Anadolu Üniversitesi Rekabetçi Sektörler Programı Tanıtım Semineri İçin Bursa’da

12.01.2017

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından uygulanan, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti eş finansmanıyla gerçekleştirilen Rekabetçi Sektörler Programının yeni dönem duyurusu Türkiye genelinde düzenlenen seminerlerle yapılıyor. Seminerin Bursa ayağı ise 27 Aralık 2016 tarihinde gerçekleştirildi. Toplantıda AB Mali Programları Daire Başkanı Murat Altun, yeni dönem programın Ar-Ge ve yenilikçilik hedefi doğrultusunda özellikle yüksek katma değer yaratacak, Dördüncü Sanayi Devrimi'ne katkı sağlayacak projeler beklediklerini kaydetti.

Programa Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Araştırmalardan Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. A. Savaş Koparal, ARİNKOM TTO’dan TTO Yöneticisi M. Hakan Dağ ve Yönetici Yardımcısı Rabia Taş ile Üniversite-Sektör İş Birliği Koordinatörü Yeliz Erkoç katılım gösterdi.

Yeni dönemde geliştirilecek projelerin imalat sanayi, yaratıcı endüstriler ve hizmet sektörü, Ar-Ge ve teknoloji transferi başlıkları altında sınıflandırılacağını belirten Program uzmanları, çağrıların 2017 yılı Şubat ayı sonunda açılmasını hedeflediklerini belirtti.