TechUP'ın ilk eğitimi gerçekleştirildi

10.02.2017

TechUP'ın ilk eğitimi gerçekleştirildi
Anadolu Üniversitesi ARİNKOM TTO, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA), Osmangazi Üniversitesi ETTOM, Eskişehir Sanayi Odası ve Eskişehir Ticaret Odası iş birliğinde geliştirilen “Teknoloji Odaklı Hızlandırıcı Programı (TechUP)”nın ilk eğitimi 10 Şubat 2017 tarihinde ANAÇ Ön Kuluçka Merkezi’nde gerçekleştirildi.

22 Kasım 2016 Salı günü imzaları atılan programın ilk eğitimi 10 Şubat Cuma günü ANAÇ Ön Kuluçka Merkezi’nde Barış Okur ve ARİNKOM TTO Fikri Haklar ve Ticarileştirme Koordinatörü Özlem Sevinç Tigin’in sunumları ile gerçekleştirildi. Barış Okur, şirketlerinin piyasa ile uyum sürecinde neler yapmaları gerektiği, satış sonrası maddi konum ve marka konumu, değer önerileri, müşteri doğrulama, pazarlama ve rakip analizi gibi konular hakkında detaylı sunumu ile girişimcilere yol gösterecek ipuçlarını anlattı. Özlem Sevinç Tigin ise yeni yılda yürürlüğe giren Sınai Mülkiyet Kanunu ile yapılan değişiklikler ve patent sürecinde hangi noktalara dikkat edilmesi gerektiğine değindi.

10 firmanın katıldığı, toplamda 7 ay sürecek eğitimlerin sonunda gerçekleştirilecek Yatırımcı-Girişimci Buluşmaları ile firmalar yatırımcı karşısına çıkma imkânı bulacak.