ARİNKOM TTO Patentlerini Ticarileştirmeye Odaklandı!

17.02.2017

ARİNKOM TTO Patentlerini Ticarileştirmeye Odaklandı!

Dünya Gazetesi ARİNKOM TTO Yöneticisi M. Mehmet Hakan Dağ ile "Patentlerin Ticarileştirilmesi" konusunda bir röportaj gerçekleşti. Söz konusu röportaj gazetede şu satırlar ile yayınlandı:

Arinkom TTO Proje Yöneticisi Mehmet Hakan Dağ, yaptıkları 48 patent başvurusu için patent tescili beklediklerini belirterek, “Bilimsel birikimlerimizin sonucu aldığımız patentlerin ticarileşmesinin ekonomiye önemli kazanımlar sağlamasını hedefliyoruz” diye konuştu. New Mexico Üniversitesi ve Cambridge Üniversitesi’nin TTO’ları ile işbirliği yaparak bu üniversitelerdeki iyi örneklerin Arinkom TTO’ya uyarlanacağını ifade eden Dağ, “Alanında başarılı TTO’ların çalışmalarını Arinkom’da da uygulayarak kapasitemizi artırmak istiyoruz. TÜBİTAK’a gönderdiğimiz projelerin yüzde 60’ı kabul edildi. Bu oransal başarıyı koruyarak projelerin sayısını artırmayı planlıyoruz. TÜBİTAK teknogirişim sermaye desteğinde uygulayıcı kuruluş olduk. Şu anda ISO 90012015 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi alma sürecindeyiz ve hizmetlerimizi bu standartlarla vermek istiyoruz” dedi.

Dünya Gazetesi'nde yayınlanan haberimiz için lütfen tıklayın.