Anadolu Üniversitesi TTH-Türkiye Projesi kapsamında University of New Mexico'da çalışma ziyaretinde!

28.02.2017

Teknoloji Transferini Hızlandırma (TTH-Türkiye) Projesi kapsamında tüm Türkiye'den seçilen 10 teknoloji transferinden biri olan ARİNKOM TTO, projenin ilk safhası olan strateji geliştirme aşamasını tamamlamış ve girişimciler için düzenlenen VPDP eğitimini başarıyla tamamladı. Projenin üçüncü safhası olan çalışma ziyaretinde ise University of New Mexico ile eşleşerek iki haftalık yerinde öğrenme ve çalışma ziyaretinde bulunmak için Üniversitenin teknoloji transfer merkezi olan STC.UNM'e konuk oldu. Çalışma ziyaretinde Anadolu Üniversitesi'nin yanı sıra Bilkent Üniversitesi teknoloji transfer ofisi de yer alıyor.

ARİNKOM TTO'yu temsilen Yönetici Yardımcısı Rabia Taş'ın ve Bilkent TTO'yu temsilen Fikri Haklar Uzmanı Esra Ayhan Çakır'ın katıldığı ziyarette ele alınacak konu başlıkları şunlardır:

- TTO'ların yapısı ve işleyişleri,

- TTO faaliyetlerinin üniversite içinde tanıtımı ve yaygınlaştırılması,

- Teknolojilerin pazarlanması sürecinde yenilik araştırması,

- TTO etkinliklerinin planlanması ve hayata geçirilmesi,

- Fikri haklarda yasal altyapının oluşturulması,

- Buluş bildirimi, izlenen süreç ve kullanılan dökümanlar,

- Sözleşmeler,

- Girişimcilik,

- Ticarileştirme süreci ve örnek olay çalışmaları,

- TTO'lar için faydalı iletişim araçları.

İki haftalık süre içerisinde bölgede gerçekleştirilecek çeşitli etkinliklere ve toplantılara da katılım gösterecek olan ekip, bu ziyaret esnasında edindikleri bilgilerle kendi kurum ve araştırmacılarına en büyük katkıyı yapmayı hedeflemektedir. Ziyaret 27 Şubat-10 Mart 2017 tarihleri arasında gerçekleşecektir.