Anadolu Üniversitesi ARİNKOM TTO’dan 100.000 Euro’luk Yatırım Başarısı!

01.03.2017

Anadolu Üniversitesi ARİNKOM TTO’dan 100.000 Euro’luk Yatırım Başarısı!

Anadolu Üniversitesi ARİNKOM TTO ve Şehir TTO iş birliği ile yapılan ticarileştirme çalışması neticesinde Anadolu Üniversitesi Öğretim elemanı Yrd. Doç Dr. İsmail Özgür Özer tarafından geliştirilen MagSpin- Transparan Seramik Teknolojisi 100.000 Euro yatırım aldı.

ARİNKOM TTO ve Şehir TTO uzmanları tarafından yapılan ortak çalışmalar neticesinde MagSpin teknolojisinin pazar büyüklüğünü, fikri hak koruma kapsamını ve finans bilgilerini içeren ve söz konusu teknolojiyi yatırımcıya sunmak amacıyla ticari değerini gösteren teknoloji raporu hazırlandı. Büyük bir pazara sahip olan çizilmez cam teknolojisi telefon camları, akıllı saat camları ve sentetik mücevher gibi birçok alanda kullanılabiliyor.

Hazırlanan teknoloji raporuna göre, Türkiye’nin ilk teknoloji transferi yatırım sermayesi fonu olan DCP (Diffusion Capital Partners) teknolojinin POC (PROOF OF CONCEPT) teknoloji doğrulama aşaması için 100.000 Euro’luk bir yatırım kararı verdi.

Yatırım kararının ardından ANAÇ Ön kuluçka Merkezi’nde Yrd. Doç Dr. İsmail Özgür Özer ile DCP yatırım ortaklarından Altan Küçükçınar sözleşmeyi imzalayarak ortaklığa resmiyet kazandırdı.