Proje Motivasyon Atölyesi bu kez Öğrenci Merkezi’nde düzenlendi!

26.04.2017

Proje Motivasyon Atölyesi bu kez Öğrenci Merkezi’nde düzenlendi!
Anadolu Üniversitesi Ar-Ge ve İnovasyon Koordinasyon Birimi Teknoloji Transfer Ofisi’nin (ARİNKOM TTO) düzenlediği "Proje Motivasyon Atölyesi", 25 Nisan, Salı günü Öğrenci Merkezi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Toplantı Odası’nda gerçekleştirildi. Eğitime; ARİNKOM TTO Yönetici Yardımcısı Rabia Taş, ARİNKOM TTO Projeler Koordinatörleri Banu Gültekin Kocaman ile Olcay Sevik, ARİNKOM TTO Tanıtım ve Etkinlikler Koordinatörü N. Sanem Moğulkoç katıldı.

ARİNKOM TTO Yönetici Yardımcısı Rabia Taş, “Proje Yönetiminde Kritik Unsurlar" konulu sunumuyla atölyeye katılan öğretim elemanlarına proje yazım aşamasında yapılması gereken konular hakkında bilgiler verdi. Taş, “Proje bir soruna çözüm olmalı, bir ihtiyacı karşılamalıdır. Proje ekibi oluşturulurken alanında uzman kişilere yer verilmelidir. Projenin tamamlanması için ilerlemeler raporlanmalı ve ekip üyeleri belirli aralıklarla görüşmelidir.” ifadeleriyle proje yazımında dikkat edilmesi gerekenlere değindi. Rabia Taş sunumunda ayrıca proje ekibinin oluşturulması, projenin bütçelenmesi ve projenin sonuçlandırılması gibi konu başlıklarını da ele aldı.

Eğitimin ikinci oturumunda ARİNKOM TTO Projeler Koordinatörü Banu Gültekin Kocaman, örnek proje başvuru formları üzerinden yaptığı sunumu ile proje yazım dili, proje özetinin nasıl yazılması gerektiği, kaynakların ve alıntıların kullanımı, projenin özgünlüğü konuları hakkında bilgiler verdi.