ARİNKOM TTO’dan Dünya Fikri Mülkiyet Günü Kapsamında Eğitim!

26.04.2017

ARİNKOM TTO’dan Dünya Fikri Mülkiyet Günü Kapsamında Eğitim!

ARİNKOM TTO tarafından 26 Nisan Dünya Fikri Mülkiyet Günü dolayısıyla “Yeni Yasa Kapsamında Fikri Haklar ve Ticarileştirme Eğitimi” düzenlendi. 26 Nisan 2017, Çarşamba günü Anadolu Üniversitesi Kongre Merkezi Mavi Salon’da gerçekleştirilen eğitimde ARİNKOM TTO Fikri Haklar Ticarileştirme Koordinatörü Özlem SEVİNÇ TİGİN konuşmacı olarak yer aldı.

Eğitimde bu yılın ocak ayında onaylanan ve yürürlüğe giren Sınai Mülkiyet Kanunu ile ilgili detaylı bilgiler paylaşıldı. Sınai Mülkiyet Yasası, Yeni Sınai Mülkiyet Yasası Kapsamında Hak Sahipliği, Entelektüel Varlık Yönetiminin Önemi, Ticarileştirme Yöntemleri, Lisanslama ve Lisans Çeşitleri, Yatırım Kanalları gibi başlıklar detayları ile akademisyen, sektör temsilcileri ve öğrencilere aktarıldı. Tigin ayrıca ticarileştirme ve fikri haklarla ilgili sorularla olarak “Öğrenci Merkezi birinci katta bulunan ARİNKOM TTO ofisine uğrayabilir; bize mail ve telefon yolu ile ulaşıp sorularınıza yanıt alabilirsiniz”, bilgisini katılımcılara iletti.

Eğitim, katılımcılara belgelerinin sunulmasının ardından sona erdi.