9. Ulusal ÜSİMP Kongresi Gerçekleştirildi

18.05.2017

9. Ulusal ÜSİMP Kongresi Gerçekleştirildi

Bu yıl 9.’su düzenlenen Üniversite Sanayii İşbirliği Merkez Platformu (USİMP) Ulusal Kongresi 16 Mayıs 2017 tarihinde Başkent Üniversitesi’nde gerçekleştirildi. Kongrenin bu yılki teması “Sağlık Teknolojilerinde Üniversite – Sanayi İşbirliği”.

Başkent Üniversitesi Prof. Dr. İhsan Doğramacı Konferans Salonundaki etkinliğin açılış konuşmasını Başkent Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve organizasyon komite başkanı Prof. Dr. Abdülkadir Varoğlu gerçekleştirdi.

Kongrenin birinci gününde Sağlık Ekosisteminde Ulusal Aktörler ve Yetkinlikler, Sağlık Teknolojilerinde Araştırmadan Pazara Ulusa/Uluslararası İşbirlikleri, Sağlık Teknolojilerinde Araştırmadan Ticarileştirmeye Giden Süreçte Yasal Mevzuat başlıkları, ikinci gününde ise Sağlık Teknolojilerinde Yaşananlardan Çıkarılan Dersler, Ulusal Stratejik ve Sağlık Ekosistemi başlıkları konuşuldu.

Kaynakların kullanımına dikkat çekilirken, Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Haberal üniversite sanayii işbirliğinin öneminin altını çizdi.

Temsilci ve katılımcılara plaket verilmesi ile etkinlik son buldu.