Deneyim profesyolleri ve adaylarını buluşturan Eskişehir UX Meetup etkinliği gerçekleştirildi!

01.06.2017

Eskişehir’de kullanıcı deneyimi profesyollerini ve adaylarını buluşturan Userspots UX Meetup etkinliği 31 Mayıs 2017, Salı günü Anadolu Üniversitesi ANAÇ Ön Kuluçka Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Müşteri/kullanıcı odaklı bir proje tasarımının genel adı olan User Experience Design (UX) konusunda Userspots kurucusu Mustafa Dalcı, Userspots Marketing Manager Süleyman Duman ve Userspots UX Designer Pelinsu Pelit  sunumlar gerçekleştirdi.

Userspots’un çalışma prensipleri, ürünleri, hizmetleri ve müşteri portfölyosu hakkında bilgi veren Mustafa Dalcı hazırlık aşamasında olan Eskişehir ofislerinde görev almak isteyen öğrencilerin özgeçmişlerini kariyer@userspots.com adresine gönderebileceklerini söyledi. Dalcı proje geliştirme aşamalarını şöyle özetledi: “Projeler için yaptığımız araştırmalardan çok farklı geri dönüşler alabiliyoruz. Mesela bir kısım anneler bebeği uyandığında otomatik sallanan yatak isterken diğerleri fişe takılı herhangi bir aleti çocuk odasına dahi sokmuyor. Bu durumda sizin içinde elektrik kabloları geçen bir yatak yapma şansınız yok ama çocuğu uyandığında yatağın sallanmasını isteyen annelere de bir proje geliştirmeniz gerekiyor.”

Sonrasında Userspots’ta UX Designer görevini yürüten Pelinsu Pelit örnek bir proje üzerinden UX tekniğinin nasıl işlediğini, öngörü ve raporların nasıl hazırlandığı bilgi mimarisi, protatip ve test süreci gibi çeşitli aşamaları özetledi.

Etkinlik, öğrenciler ile 15 dakikalık bir workshop gerçekleştirilmesinin ardından son buldu.