ARİNKOM TTO’dan Örnek Uygulamalar!

09.06.2017

ARİNKOM TTO’dan Örnek Uygulamalar!
ARİNKOM TTO, üniversite içerisinde gerçekleştirmiş olduğu bilgilendirme çalışmalarına her geçen gün yenilerini ekleyerek çalışmalarına devam ediyor.

Paydaşları yararına hayata geçirdiği bir uygulama ile çeşitli konularda bilgilendirme amaçlı panolar hazırlayarak bunların Anadolu Üniversitesi içinde uygun yerlere asılmasını sağlıyor. İyi uygulama örneği adı altında tanımlanabilecek bu çalışma üniversite içerisinden de olumlu tepkiler alıyor.

İlk olarak laboratuvar defteri tutulmasının önemine vurgu yapılan bir çalışma gerçekleştirildi. Bu çalışmada “Hafızanıza ne kadar güvenirseniz güvenin siz yine de işinizi sağlama alın”, sloganı altında laboratuvar defteri tutmanın faydaları maddeler halinde sıralandı. Çalışma ile laboratuvarda görev yapan araştırmacıların fikirlerini kayıt altında tutmaları amaçlandı.

Diğer bir çalışma ise araştırmacılara ve yine laboratuvarda çalışanlarına yönelik olarak kurgulandı. “Yayınlamadan önce düşün, patent çıkabilir.” sloganı ile hazırlanan afişte patent ile korunacak buluşlarda aranan şartlar içinde önemli noktalardan birinin “yenilik” kriteri olduğunun altı çizildi. Bu çalışmada araştırmaların yayınlanmadan önce patentlenebilirliğinin kontrol altında tutulması hedeflendi.

1002 Hızlı destek programı hakkında önemli bir noktaya vurgu yapılan üçüncü çalışma ile doktora sırasında da “Proje Yürütücüsü” olabilme imkânı hakkında bilgilendirme yapıldı. Bu çalışma üniversitemizde yer alan tüm enstitülere asıldı. Böylelikle doktorasını yapan ya da tamamlayan araştırmacıların proje yürütücüsü olarak TÜBİTAK ARDEB 1002 Hızlı Destek Programına başvuru yapabileceği bilgisinin altı çizildi.

Patent, laboratuvar defteri ve 1002 Hızlı Destek Programı hakkında yapılan bilgilendirme çalışmaların dışında önümüzdeki günlerde yine ARİNKOM TTO ekibi tarafından benzer çalışmalar kurgulanmaya devam edecek.