EMLT Projesi Kapsamında ARİNKOM TTO’dan Eğitim! - “ARİNKOM TTO Kariyer Destekleri Atölye Çalışmaları”

14.06.2017

Anadolu Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nilgün Çağlarırmak Uslu’nun yürütücüsü olduğu "EMLT Module Distance Education System as a new product for reducing the Education Job Mismatch in European Area" projesinin kapanış töreni ve atölye çalışmaları 12-13 Haziran 2017 tarihlerinde gerçekleştirildi.

Proje kapsamında düzenlenen “ARİNKOM TTO Kariyer Destekleri Atölye Çalışmaları” ise 13 Haziran 2017, Salı günü Kongre Merkezi Salon Anadolu’da ARİNKOM TTO Koordinatörleri tarafından verilen eğitim programı ile tamamlandı.

Atölye Çalışmalarında öncelikli olarak ARİNKOM TTO Yönetici Yardımcısı Rabia Taş tarafından “Proje Nedir? Nasıl Kurgulanır?”, “Proje Ekiplerinde Roller”, “Uluslararası Proje Yazım Uygulaması” konuları uygulamalı olarak anlatıldı.

ARİNKOM TTO Projeler Koordinatörü Olcay Sevik ise katılımcılara “Projelerde Yer Almanın Kariyer Gelişiminde Sağladığı Avantajlar” konusundan söz etti. Kahve arasının ardından ARİNKOM TTO’nun kariyer destekleri ve öğrencilikte gerçek iş tecrübesi kazandırma konusunda gerçekleştirdiği çalışmalardan söz eden ARİNKOM TTO Yönetici Yardımcısı Orkun Başkan, bu doğrultuda ARİNKOM TTO tarafından kurgulanan PTS (Proje Tabanlı Staj) uygulamasını detaylarıyla açıkladı.

“Bir Kariyer Fırsatı Olarak Girişimcilik” konusunu ise ANAÇ Ön Kuluçka Merkezi Proje Yürütücüsü ve Anadolu Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Tuğberk Tosunoğlu katılımcılara aktardı. ARİNKOM TTO Girişimcilik Koordinatörü Burçak İlter Timurçin de ARİNKOM TTO’nun iş fikri olan girişimcilere sunduğu hizmetler ile ANAÇ Ön Kuluçka Merkezi hakkında bilgiler verdi. Ayrıca sermaye destekleri konusu ve Kanvas İş Modeli’ni anlatarak sözü ANAÇ Ön Kuluçka Merkezi girişimcilerine bıraktı.

ANAÇ Ön Kuluçka Merkezi’ne başvurarak teknoloji tabanlı iş fikirleri ile TÜBİTAK – BİGG Programından sermaye desteği almaya hak kazanmış olan BLG Robotik Firması kurucusu Onur Bilge ve Alpantech Firması kurucusu Özgür Alpan katılımcılara girişimcilik hikâyelerini anlattılar.

EMLT Projesi kapsamında düzenlenen “ARİNKOM TTO Kariyer Destekleri Atölye Çalışmaları” katılımcılara sertifikalarının verilmesinin ardından sona erdi.