"Akıllı Kent Projesi" için H2020 Toplantısı Gerçekleştirildi

30.01.2015

REMOURBAN Projesi (Akıllı Kent Projesi) kapsamında, “H2020 Bütçe ve Finansal Raporlama Bilgilendirme Toplantısı” 30 Ocak 2015 Cuma günü Tepebaşı Belediyesi Encümen Salonu’nda gerçekleştirildi. ARİNKOM TTO’nun düzenlediği organizasyon ile TÜBİTAK uzmanlarının katıldığı toplantıya, Tepebaşı Belediyesi evsahipliği yaptı. TÜBİTAK Bilimsel Projeler Uzmanı Ahu Perşembe ve TÜBİTAK Bilimsel Projeler Uzman Yardımcısı Çağrı Yıldırım; konu ile ilgili bilgileri katılımcılara aktardılar. Anadolu Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ertuğrul Yörükoğulları, Prof. Dr. Berna Yazıcı, Doç. Dr. Nil Aras ve Doç. Dr. Metin Kul; Tepebaşı Belediyesi’nden Başkan Yardımcısı Melih Savaş, Başkan Yardımcısı Fikriye Güven Zaptiye ve Betül Erşan; Anadolu Üniversitesi ARİNKOM Teknoloji Transfer Ofisi’nden Olcay Sevik, Rabia Taş, Sanem Moğulkoç ve Anadolu Üniversitesi Proje Birimi’nden Özlem Kaynarsoy’un katıldığı toplantıda "Akıllı Kent Projesi" ile ilgili tüm mali konular detaylarıyla konuşuldu. Toplamda 21,5 milyon avro bütçesi olan projede Türkiye dahil 7 Ülke ve 22 Kuruluş yer alıyor. Türkiye’den Eskişehir Tepebaşı Belediyesi ve Anadolu Üniversitesi’ nin yanısıra üç özel sektör şirketinin de yer aldığı 5 yıllık projenin 3 bileşeni bulunuyor. Projede ilk olarak, Eskişehir Aşağısöğütönü’nde 30 dönümlük alanda, 57 bağımsız binanın, enerji verimliliklerinin artırılması ile ilgili çalışmalar yapılacak. Projenin diğer ayağında akıllı ulaşım sistemleri sağlanacak ve enerjisini yine güneşten alan elektrikle çalışan araçların kullanımı uygulamaya geçirilecek. Projenin son ayağında ise “Akıllı Şehir İzleme Portalı” oluşturulacak.