"Geleceği Yazan Kadınlar"a ARİNKOM TTO'dan Destek!

07.08.2017

Eskişehir Ticaret Odası ev sahipliği ve TOBB Eskişehir İl Kadın Girişimciler Kurulu destekleriyle, proje geliştirecek kadın girişimci adayları ile Turkcell teknik danışmanları, TOBB İl Kadın Girişimciler Kurulu başkanları ve seçilen mentorlar 5 Ağustos 2017 tarihinde bir araya geldiler. Program kapsamında Eskişehir İl Kadın Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Hüsniye Tali, ARİNKOM TTO Üniversite Sektör İşbirliği Koordinatörü ve ANATEK Teknoloji Transfer Sanayi ve Ticaret A.Ş. Genel Müdürü Yeliz Erkoç ve Eskişehir Ticaret Odası Genel Sekreter Yardımcısı Arda Genç kadın girişimcilerle buluşarak proje fikirlerini dinlediler. Etkinlikte kadın girişimcilere projelerini hayata geçirirken iş planı hazırlama, iş geliştirme ve girişimcilik konusundaki bilgi ve tecrübeler aktarıldı.

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu ve Turkcell işbirliğinde; TOBB Kadın Girişimciler Kurulu’nun 10. Kuruluş yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde, mobil teknoloji endüstrisinde çalışmak veya mobil teknolojileri kullanarak iş fikrini hayata geçirmek isteyen kadınların yazılım konusunda eğitilerek, mobil uygulamalar geliştirmelerine destek olmak, kadınların bu alanda istihdam kapasitesini ve girişimciliğini arttırmak amacıyla oluşturulan Geleceği Yazanlar Projesinde, aralarında Eskişehir'in de bulunduğu 15 ilde gerçekleştirilen eğitim programları tamamlandı. Eğitimlerini (Android 401) ’i başarı ile tamamlayan öğrenciler proje hazırlama aşamasına geçen ve finale kalmaya hak kazanan kadın girişimci adayları, İstanbul’da düzenlenecek finalin ardından Turkcell’in çeşitli fon ve imkanlarından yararlanma fırsatı bulacaklar.