BEBKA Proje Yazma Eğitimi

19.03.2015

BEBKA Proje Yazma Eğitimi
BEBKA 2015 Yılı Mali Destek Programları Proje Yazma Eğitimi... Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) iş birliği ile düzenlediğimiz "2015 Yılı Mali Destek Programları Proje Yazma Eğitimi" 19 Mart Perşembe günü, Anadolu Üniversitesi Öğrenci Merkezi Salon 2009’da gerçekleştirildi. BEBKA uzmanlarından Sabri Bayram, Gürler Sunel ve Murat Çalışkan’ın katılımıyla gerçekleşen 2015 Yılı Mali Destek Programları Proje Yazma Eğitimi’nde, “Kırsalda Ekonomik Kalkınma” ve “Sağlık Turizminin Geliştirilmesi” konuları üzerinde duruldu. Projenin ne olduğu, nasıl tasarlandığı, bütçelemenin önemi, programa kimlerin başvuruda bulunabileceği, programın amaçları ve öncelikleri üzerine gerçekleştirilen eğitimde örneklere yer verildi. “İyi bir projede 5N3K sorularının cevapları yer almalıdır” Eğitimde proje döngüsü yönetiminden söz eden Uzman Sabri Bayram, “İyi bir projede 5N3K sorularının cevapları yer almalıdır. 5N3K ne, nerede, ne zaman, niçin, nasıl, kim için, kim tarafından, kaç paraya sorularından oluşmaktadır.” ifadelerinde bulundu. Uzman Bayram’ın proje aşamaları hakkında bilgi vermesinin ardından Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi (KAYS) ve başvuru koşulları konularına da değinildi. Eğitim sonunda katılımcılardan gelen sorular, konuşmacılar tarafından yanıtlandı. Eğitim fuaye alanında verilen kokteylin ardından sona erdi.