“Institutional Links Çağrısı Katip Çelebi-Newton Fonu Bilgilendirme Toplantısı” gerçekleştirildi!

10.08.2017

ARİNKOM TTO organizasyonu ile 10 Ağustos 2017, Perşembe günü ANAÇ Ön Kuluçka Merkezi’nde “Institutional Links Çağrısı Katip Çelebi-Newton Fonu Bilgilendirme Toplantısı” düzenlendi. Toplantıya, Birleşik Kralllık ile İkili İş Birliği projeleri için açılan Katip Çelebi-Newton Fonu “Institutional Links” programı hakkında bilgiler vermek üzere British Council ve Birleşik Krallık Büyükelçiliği program uzmanları katılım sağladı.

Açılış Konuşmalarını ARİNKOM TTO Yönetici Yardımcısı Rabia Taş ve British Council Bilim ve İnovasyon Direktörü İlter Haliloğlu gerçekleştirdiler. Ardından Birleşik Krallık Büyükelçiliği Newton Fonu Program Koordinatörü Aslı Akçayoz program hakkında detaylı bilgiler sundu.

Akçayoz gerçekleştirdiği sunumda Newton-Kâtip Çelebi Fonu’nun Türkiye’nin toplumsal refahı ve ekonomik kalkınması ile doğrudan bağlantılı ortak bilim ve inovasyon konularına odaklanarak Birleşik Krallık ve Türkiye arasında araştırma ve inovasyon ortaklıklarını yaygınlaştırmayı hedeflediğini belirtti. Institutional Links Programının ise bireysel araştırmacı bağlantılarının ötesinde, sürdürülebilir araştırma ortaklıklarının kurulmasını sağlamayı amaçladığının altını çizdi.

Ayrıca program kapsamında; Türkiye ve Birleşik Krallık’taki araştırma grupları, bölümler ve kurumlar arasında araştırma ve inovasyon odaklı yeni ortaklıklar kurulması; araştırma grupları, bölümler ve kurumlar arasında var olan ortaklıkların geliştirilmesi; belirli bir araştırma alanında Birleşik Krallık-Türkiye faaliyetleri için, geniş araştırma topluluklarının bir araya gelmesini sağlayacak yerel merkezlerin kurulması hedeflenmekte olduğu belirtildi.

Öncelikli alanların bilgi ve iletişim teknolojileri, enerji verimliliği teknolojileri, sağlık teknolojileri, sosyal ve beşeri bilimlerde yeni yaklaşımlar ve yöntemler, eğitim: öğretmen eğitimi ve öğrenme sonuçları, iktisadî gelişme, aile çalışmaları, kentsel çalışmalar ve birlikte yaşam araştırmaları, optik, fotonik, lazer, yarı iletken teknolojileri, çevre yönetimi ve politikası olduğu belirtilen program için başvurular 19 Eylül 2017 tarihine kadar alınacak.

Yoğun katılımla gerçekleşen etkinlik, uzmanlar tarafından soruların cevaplanmasının ardından sona erdi.