Yeni İşbirliği, Eğitim ve Proje

10.04.2015

Yeni İşbirliği, Eğitim ve Proje
ARİNKOM TTO, Üniversite- Sektör İşbirlikleri çalışmaları kapsamında yeni bir işbirliğine daha imza attı. Merkezi İstanbul'da bulunan Nursan Elektrik Donanım San. Tic. A.Ş’nin, Kütahya Tavşanlı'daki kolu olan Nursan Kablo Donanımları A.Ş Fabrikası, ARİNKOM TTO Üniversite Sanayi İşbirliği Hizmetleri Yöneticisi Yasemin Kara ve Anadolu Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Ilgın Acar tarafından ziyaret edilerek çalışmalar başlatıldı. ARİNKOM TTO’nun başlattığı işbirliği çalışmaları neticesinde Nursan Kablo firma yetkililerinin katıldığı toplantı ile birlikte ortak bir işbirliği protokolüne imza atıldı. İşbirliği çalışmalarının çıktısı olarak TÜBİTAK 1501 Programı kapsamında bir proje başvuru yapılması kararı alındı. Ayrıca ziyaret kapsamında Nursan Kablo firma yetkililerince ergonomi konusunda gelen eğitim talebine karşılık olarak Yard. Doç. Dr. Ilgın Acar firma çalışanlarına “Ergonomik İyileştirme Modeli Araştırma ve Geliştirme” konulu bir sunum gerçekleştirdi. ARİNKOM TTO, Nursan Kablo ile yaptığı protokol ile sürdürülebilir üniversite – sanayi işbirliği çalışmalarının en önemli kilometre taşlarından birini daha faaliyetlerine eklemiş oldu.