Anadolu Üniversitesi Teknoloji Portföyü ile ÜSİMP Ulusal Patent Fuarı’nda Yerini Aldı!

08.11.2017

6-7 Kasım 2017 tarihlerinde İstanbul Harbiye Askeri Müzesi’nde ÜSİMP Ulusal Patent Fuarı gerçekleştirildi. “Üniversite Patentleri Ar-Ge Merkezleri ile Buluşuyor” teması ile düzenlenen fuarda ARİNKOM TTO’nun yanı sıra diğer Teknoloji Transfer Ofisleri Sanayi ve Ar-Ge merkezleri katılım sağladılar.

İki gün süren etkinlikte Anadolu Üniversitesi Teknoloji Portföyü, Startup Teknolojileri ve Fikri Haklar Teknolojileri başlıkları altında tanıtıldı. Anadolu Üniversitesi ARİNKOM TTO adına fuara katılım sağlayan ARİNKOM TTO Yöneticisi M. Hakan Dağ, Fikri Haklar ve Ticarileştirme Koordinatörleri Özlem Tigin ve Olcay Sevik, Girişimcilik Koordinatörü Burçak İlter Timurçin fuar alanında Anadolu Üniversitesi Teknoloji Portföyü hakkında katılımcılara bilgiler verdiler.

Ar-Ge merkezleri yöneticileri ve uzmanları ile üniversitelerdeki buluş ve patent sahibi öğretim üyelerinin buluştuğu fuarda üniversitelerde ve Ar-Ge Merkezlerinde geliştirilmiş patentli teknolojilerin ve buluşların tanıtımları yapıldı. Patent sahipleri ile firmalar arasında B2B görüşmeler yapıldı. ARİNKOM TTO da B2B görüşmelerde teknolojileri üzerine iş birliği görüşmeleri gerçekleştirdi.

Etkinliğin açılış konuşmasını ÜSİMP Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hamit SERBEST gerçekleştirdi. Ardından 2017 içinde Ödül ve RTTP sertifikası alan ÜSİMP üyelerine plaket takdimi yapıldı. ARİNKOM TTO Fikri Haklar ve Ticarileştirme Koordinatörü Özlem Tigin de Prof. Dr. Hamit SERBEST’in elinden RTTP sertifikasını tören eşliğinde teslim aldı.

Paneller bölümünde ise “Sanayi Kuruluşlarının Ar-Ge İnovasyon Yetkinliğinin Geliştirilmesinde OSB’lerin Öncülüğü”, “Araştırmadan Ticarileşmeye Başarı Öyküleri”, “Ar-Ge Merkezlerinde Teknoloji Transferi”, “Teknoloji/Bilgi Transferi Ekosisteminde Kolaylaştırıcı Araçlar”, “Araştırmadan Ticarileşmeye Başarı Öyküleri”, “1601 TTO Hazırlık Programı Deneyim Paylaşımları” konuları üzerinde sunum ve paneller gerçekleştirildi. Özlem Tigin de “Araştırmadan Ticarileşmeye Başarı Öyküleri” konulu bölümde Diffusion Capital Partners’dan yatırım alan MAGSPİN teknolojisini katılımcılara aktardı.