ARİNKOM TTO Radyo A’da Fikri Haklar ve Yeni Yasayı Anlattı!

17.11.2017

ARİNKOM TTO Radyo A’da Fikri Haklar ve Yeni Yasayı Anlattı!

ARİNKOM TTO Fikri Haklar ve Ticarileştirme Koordinatörleri Özlem Tigin ve Olcay Sevik 17 kasım 2017, Cuma günü Radyo A’da Misafir Odası Programının konuğu oldu. Öncelikli olarak ARİNKOM TTO çalışma alanları ve yapılanmasından söz eden Özlem Tigin, sonrasında yönlendirilen sorulara detaylı cevaplar verdi. Tigin konuşmasında Yeni Sınai Mülkiyet Kanunu hakkında bilgiler verdi. Yeni Sınai Mülkiyet Kanunu ve bunun doğrultusunda Anadolu Üniversitesi’nin konu hakkında yapılanma sürecini aktaran Tigin “Anadolu Üniversitesi Yeni Kanuna göre Fikrî Ve Sınaȋ Mülkiyet Hakları, Teknoloji Transferi Ve Bilginin Ticarileştirilmesi Politika Ve Esasları’nı yürürlüğe sokan Türkiye’deki ilk Üniversitedir”, dedi. Program sonunda ticarileştirme, patent, fikri haklar gibi konularda da ARİNKOM TTO’ya ulaşabileceklerini belirten Tigin, ARİNKOM TTO iletişim bilgilerini dinleyicilere aktardı.

Programı dinlemek için lütfen aşağıdaki bağlantıya tıklayınız. http://www.radyoa.anadolu.edu.tr/arsiv/