2017'nin 2. "Fen ve Sosyal Bilimler Alanında Deneyim Paylaşım Toplantısı" gerçekleştirildi.

20.12.2017

2017'nin 2.

ARİNKOM TTO tarafından düzenlenen "Fen ve Sosyal Bilimler Alanında Deneyim Paylaşım Toplantısı” 20 Aralık Çarşamba günü Kongre Merkezi Mavi Salon’da gerçekleştirildi. Bu yıl ikincisi düzenlenen toplantıya, Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdullah Kuzu, Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emel Özel, Devlet Konservatuvarı Öğreti Üyesi Prof. Dr. Ebru Gökdağ ve Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Enis Turhan Turgut konuşmacı olarak katıldı.

“Çok fazla araştırma yaptık, çok fazla proje yazdık”

Toplantının açılış konuşmasını yapan ARİNKOM TTO Danışmanı Prof. Dr. Ersan Pütün “Ben konuşmamda bir şeye dikkat çekmek istiyorum. TÜBİTAK’a bir proje verebilirsiniz. O proje geri dönebilir ama bu süreçte yaptığınız çalışmaya küsmemeniz, darılmamanız gerekir. Bunlar hepimizin başından geldi ve geçti. Söyleyeceğim şu ki bu konuda hiç alınganlık etmeyin. Çalışmaya, araştırmaya devam edin.” ifadelerini kullandı.

Toplantıda, ARİNKOM TTO Projeler Koordinatörü Banu Gültekin Kocaman’ın ARDEB programları hakkında öğretim elemanlarına bilgi vermesinin ardından konuşmacıların sunumlarına geçildi.

Prof. Dr. Abdullah Kuzu projelerde Ar-Ge yaklaşımının ortaya koyulması ve özgün değeri ortaya koyarken dikkat edilmesi gereken unsurları paylaştı. Prof. Dr. Kuzu konuşmasında, yürütücüsü olduğu projelerde edindiği deneyimleri, proje metnini oluşturma ve dikkat edilecek hususları ele aldı. Ulusal ve uluslararası proje yürütücülüğü yapmış olan Prof. Dr. Kuzu, ret alan projelerden bahsederken sosyal bilimlerde projelere destek almaya hak kazanmak için izlenmesi gereken yol haritalarından da bahsetti.

Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuarı’ndan kabul edilen ilk TÜBİTAK projesi yürütücüsü olan Prof. Dr. Ebru Gökdağ, projesinin destek kazanma sürecinde nasıl hazırlık yaptıklarını ve projeyi yazarken nelere dikkat ettiklerini dinleyicilere aktardı.

Ulusal ve uluslararası pek çok farklı programlarda proje yürütücülüğü yapmış olan Prof. Dr. Emel Özel, araştırmacı olarak da görev aldığı TÜBİTAK ARDEB ve 2 uluslararası projesi hakkında konuştu. Proje fikrinin projelendirilmesi ve projenin yürütülmesi aşamalarında dikkat edilecek noktalardan bahseden Prof. Dr. Özel “Benim için özgün değer, önerdiğim projenin niteliğinin farklı ve kapsamlı olmasıdır.” dedi.

Toplantıda proje fikrinin oluşturulması, proje yazarken ve proje yürütülürken dikkat edilecek unsurlar üzerinde duran Doç. Dr. Enis Turhan Turgut, öğretim elemanlarına TÜBİTAK projeleri hakkında bilgilerini aktardı. Geliştirdiği 2 TÜBİTAK ARDEB projesi ile ilgili konuşan Doç. Dr. Turgut projelerdeki “Planlama, Hazırlık, Yazım Süreçleri” kapsamında kilit unsurlardan bahsetti.

Toplantı konuşmacılara katılım belgelerin verilmesinin ardından sona erdi.