TÜBİTAK katkılarıyla AB Ufuk 2020 Programı Uzay ve Ulaşım alanları konuşuldu!

19.01.2018

TÜBİTAK katkılarıyla AB Ufuk 2020 Programı Uzay ve Ulaşım alanları konuşuldu!

AB Ufuk 2020 (Horizon) Uzay ve Ulaşım Bilgi Günü, TÜBİTAK Ulusal İrtibat Noktaları Okan Saldoğan ve Serhat Melik’in katılımlarıyla 18 Ocak Perşembe günü Anadolu Üniversitesi Kongre Merkezi Mavi ve Kırmızı Salon’da eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.

Etkinliğin sabah gerçekleştirilen oturumunda Okan Saldoğan Uzay, Serhat Melik ise Ulaşım alanında bilgiler aktardılar. Etkinlikte AB Ufuk 2020 programı ile fikirlerini uluslararası projelere dönüştürmeyi hedefleyen araştırmacı ve sektör temsilcileriyle bir araya gelindi.

Uzm. Saldoğan, TÜBİTAK’ın Ufuk 2020 programı ile dünyayı değiştirecek inovatif fikirlerin, geleceğe yön veren araştırmaların, kişisel kariyer gelişimindeki yeni hedeflerin oluşması ve küresel problemlere çözüm arayışları amacında olduğunu belirtti. Uzm. Okan Saldoğan, fikrini projeye dönüştürmek isteyenler için “80 milyar Avroluk bütçesiyle dünyanın en büyük araştırma programı olan Ufuk 2020’ye dâhil olmanız için tek yapmanız gereken AB programlarına başvuruda bulunmak” diye konuştu. Başvuruların AB komisyonuna gitmeden önce TÜBİTAK tarafından ön değerlendirmesinin yapılması, yapılacak araştırmalardaki seyahat masrafları, proje yazdırma desteği gibi birçok yardımın verildiğinin altını çizen Saldoğan, ayrıca projenin AB komisyonu tarafından eşik üstü puan alması halinde “teselli ödülü”, fonlamaya hak kazanması halinde ise “başarı ödülü” verildiğini kaydetti.

Havacılık, raylı sistemler ve karayolu alanlarında bilgilerin aktarıldığı “ulaştırma” başlıklı toplantıda “KOBİ’ler için KOBİ aracı” ve “yeniliğe hızlı erişim” kavramlarına değinen Uzm. Serhat Melik, gerçekleştirilen toplantılarla Ufuk 2020 programına katılımı arttırmanın, yaygınlaştırmanın ve programdan elde edilen faydanın azami düzeye taşınmasının hedeflendiğini ifade etti.

ARİNKOM TTO Yönetici Yardımcısı Rabia Taş, hangi alanda olduğu fark etmeksizin fikirlerini projeye dönüştürmek ve destek almak isteyenlerin, Anadolu Üniversitesi ARİNKOM TTO ile iletişime geçebileceğini belirtti.