Anadolu Üniversitesinin 3 milyon Avroluk projesi imzalandı!

24.01.2018

Anadolu Üniversitesinin 3 milyon Avroluk projesi imzalandı!

Anadolu Üniversitesi, T.C. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının yürüttüğü “Rekabetçi Sektörler 2. Dönem Çağrı Sonuçları” kapsamında 23 Ocak Salı günü Rektör Prof. Dr. Naci Gündoğan tarafından önemli bir protokole imza attı. Anadolu Üniversitesinin başvuru sahibi olduğu ve 2 milyon 998 bin 882 Euroluk hibe desteği almaya hak kazanan “İleri Prototipleme İstasyonu Projesi”nin imzaları, Ankara Sheraton Otel'de düzenlenen "Rekabetçi Sektörler Programı 2. Dönem Çağrı Sonuçları ve Protokol İmza Töreni"nde atıldı. Törene, Rektör Gündoğan’ın yanı sıra T.C. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ve AB Büyükelçisi Christian Berger katılım gösterdi.

Anadolu Üniversitesinin projesi, almaya hak kazanılan hibe desteğinin yanı sıra desteklenmeye değer görülen 23 projeden biri olarak da önemli bir başarı elde etmiş oldu. İleri Prototip İstasyonu’nun kurulumu ile birlikte Eskişehir’de yenilikçilik ve girişimcilik ekosisteminin geliştirilmesi, bu doğrultuda teknoloji hazırlık seviyesi (Technology Readiness Level – TRL) 6 teknoloji düzeyinde olan ürünlerin ticarileşme ve yatırım süreçlerine destek olarak TRL 9 düzeyine taşınması hedefleniyor. Proje ortağı Eskişehir Ticaret Odası olan projenin hedef grupları arasında; ticaret ve sanayi odaları, üniversiteler, girişimciler, yenilikçi KOBİ’ler, başlangıç firmaları (start-up) yer alıyor.

Anadolu Üniversitesi Ar-Ge projeleriyle dikkat çekiyor!

Anadolu Üniversitesinin elde ettiği başarıya ilişkin görüşlerini dile getiren Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Anadolu Üniversitesi olarak Ar-Ge projelerine çok önem verildiğine değinerek sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Eskişehir, havacılık ve raylı sistemler alanında gerçekten öne çıkan bir şehrimiz. Biz de Anadolu Üniversitesi olarak şehrimizin özellikle bu karakteristiğini de dikkate alarak başarılı bir şekilde Ar-Ge çalışmalarını sürdürmeye çalışıyoruz. Yine bugün burada Avrupa Birliği projesi kapsamında da 3 milyon avroluk bir proje desteği aldık, bizim için gerçekten çok önemli. Biz sadece kendi öz kaynaklarımızla değil, özellikle dış kaynaklara dayalı bütün AB projelerinde bundan sonra da yer alma gayreti içerisinde olacağız. Ülkemizin gerçekten yüksek teknolojili üretim yapan ve ürün üreten üniversitelere, araştırma kuruluşlarına ihtiyacı var. İnşallah önümüzdeki dönemlerde de Anadolu Üniversitesi olarak Şehrimize ve Ülkemize ürettiğimiz projelerle katkı sağlamaya devam edeceğiz.”

"Üniversitemiz birçok alanda uzman bir üniversite"

Projeye ilişkin bilgiler de veren Rektör Gündoğan, imzaları atılan projenin özellikle bir altyapı projesi olduğunu belirterek şunları söyledi: “Üniversitemiz aslında birçok alanda uzman bir üniversite. Özellikle animasyon alanında Üniversitemizin çok ciddi bir uzmanlığı var. Bu kapsamda son dönemde BEBKA’dan aldığımız önemli destekler var. Eskişehir’i animasyonun merkezi hâline getirmeye çalışıyoruz. Bu proje kapsamında Üniversitemizin animasyon gibi yenilikçi ve inovasyona yönelik hizmetlerine mentorluk desteği vermek istiyoruz. Anadolu Üniversitesi bundan sonra da öğretim elemanlarının özelikle Ar-Ge faaliyetlerine yönlendirilmesine yönelik çalışmalar üzerinde duracak. Çalışmalarımız da genellikle eğitim amaçlı olacak.”

"Üniversiteler indeksinde ilk 20 içindeyiz"

Anadolu Üniversitesinin son yıllarda rekabetçilik, yenilikçilik indekslerinde hep üst sıralarda yer aldığına dikkat çeken Prof. Dr. Naci Gündoğan, “Özellikle TÜBİTAK’ın yapmış olduğu Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ortak yenilikçi üniversiteler indeksinde biz, son 5 yılda hep ilk 20 içinde yer aldık. Bu da gerçekten bizim için gurur verici. Üniversitemiz pek çok alanda ön sıralarda yer alıyor. Bu tür projelerde amacımız, özellikle sektör ile Üniversite iş birliğini buluşturarak Ülkemize katkı sağlamak.” diye konuştu.