ARİNKOM TTO 5 Yaşında!

13.03.2018

ARİNKOM TTO 5 Yaşında!

13 Mart 2013 tarihinde Anadolu Üniversitesi bünyesinde Ar-Ge İnovasyon Koordinasyon Birimi olarak kurulan ARİNKOM TTO 5. yaşını kutladı. Kutlama; Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcısı A. Savaş Koparal, ARİNKOM TTO Proje Yürütücüsü Prof. Dr. Ender Suvacı, ARİNKOM TTO Danışmanı Prof. Dr. Ersan Pütün ve ARİNKOM TTO Yöneticisi M. Hakan Dağ ve tüm çalışanların katılımı ile ARİNKOM TTO ofisinde gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen kutlamada tüm paydaşlar ile birlikte nice senelere ulaşma dilekleri iletildi.

2014 yılından itibaren ise TÜBİTAK Teknoloji Transfer Ofisleri Destekleme Programı desteği alan ARİNKOM TTO proje desteklerinden üniversite-sektör iş birliğine, fikri haklardan girişimciliğe kadar pek çok alanda şehrimize, bölgemize ve ülkemize değer katan bir arayüz olarak çalışmalarına devam ediyor.

ARİNKOM TTO’nun temel amacı ise “Eskişehir ve bölgesindeki araştırma, teknoloji geliştirme, inovasyon ve teknoloji tabanlı girişimcilik faaliyetlerine ivme kazandırmak ve bağlı olduğu Anadolu Üniversitesi’nin teknoloji transfer ve bilginin ticarileşme potansiyelinin bölge, ülke ve dünya yararına en iyi şekilde kullanılmasını sağlamak” olarak belirtiliyor.