ARİNKOM TTO InoSuit'te!

11.04.2018

ARİNKOM TTO InoSuit'te!
ARİNKOM TTO Üniversite Sanayi İş Birliği İNOSUİT Firma ve Mentörleri İle Tecrübelerini Paylaştı

Türkiye İhracatçılar Meclisi ve Sabancı Üniversitesi ortaklığı ile başlatılan İnoSuit - İnovasyon Odaklı Mentorluk Programı Ocak 2018 dönemi Birinci 3 aylık bilgi ve tecrübe paylaşım buluşması 6 Nisan 2018 tarihinde Türkiye İhracatçılar Meclisi konferans salonunda gerçekleştirildi.

Buluşma mentörlerin ve şirketlerin tecrübelerini, yaşadıkları problemleri ve üretmiş oldukları çözümleri – en iyi uygulamaları paylaşmalarını sağlama amaçlı, her bir şirket inovasyon yöneticisinin ve mentörün söz aldığı açık oturum ile başladı.

Buluşmanın Bilgi ve Tecrübe Paylaşımı Bölümünde Anadolu Üniversitesi ARİNKOM TTO Üniversite Sanayi İş Birliği Koordinatörü Gülçin Avul “Üniversite-Sanayi İş Birliklerinin Yönetimi ve Açık İnovasyon” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Sunumunda ARİNKOM TTO deneyimlerini, dünyadan başarılı üniversite - sanayi iş birliği ve açık inovasyon örneklerini paylaşan Gülçin Avul katılımcılara uzun dönemli, sürdürülebilir üniversite sanayi iş birlikleri için dikkat edilmesi gerekli noktalar hakkında bilgi paylaşımında bulundu.

Hexagon Studio firmasından Sayın Ali Zengin, Sayın Aydın Tuncer “Tasarım Odaklı Düşünme ve Uygulama Örnekleri” konulu sunumları ile Hexagon Studio örnekleri üzerinden bilgi paylaşımları akabinde, Sabancı Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Umut Ekmekçi’nin “İnovasyon Yönteminde Kullanılan Araçlar, Yöntem ve Yaklaşımlar: İnovasyon Proje Portföyünün Oluşturulması” başlıklı sunumu ile buluşma son bulmuştur.

Amacı Üniversite-Sanayi iş birliği ile İhracatçı Birlikleri üyesi şirketlerde inovasyon yönetimi yetkinliğinin sürdürülebilir şekilde arttırılması, inovasyon yönetimi altyapısının oluşturulması, güçlendirilmesi, her bir kurumun kendi hedeflerine, yapısına ve ihtiyaçlarına uygun kurumsal inovasyon sistemlerinin tasarlanması ve hayata geçirilmesi olan INOSUİT programının ülkemiz inovasyon ekosistemine katkısı güçlenerek artmaktadır.