Ufuk 2020 Toplum ile ve Toplum İçin Bilim Alanı Çağrıları Tanıtıldı!

27.12.2018

Ufuk 2020 Toplum ile ve Toplum İçin Bilim Alanı Çağrıları Tanıtıldı!

TÜBİTAK ve Anadolu Üniversitesi iş birliği ile 26 Aralık 2018 tarihinde Açıköğretim Fakültesi 9. Kat Seminer Salonu'nda "Toplum ile ve Toplum İçin Bilim Alanında Çağrıya Açık Ufuk 2020 (Horizon 2020) Çağrıları" adlı etkinlik gerçekleştirildi.

Etkinlikte ARİNKOM TTO'dan Rabia Taş, projelendirme süreçlerinde Anadolu Üniversitesinin ve ARİNKOM TTO'nun sunduğu destekler hakkında bilgi verdi. TÜBİTAK Toplum ile ve Toplum İçin Bilim Alanında Ulusal İrtibat Noktası Sonay Gönenli ise AB Çerçeve Programlarının yapısı, açık çağrılar, konsorsiyum kurmak için faydalanılabilecek bağlantılar konularında bir sunum gerçekleştirdi. Katılımcıların sorularıyla interaktif bir sunum şeklinde gerçekleşen etkinlikte, TÜBİTAK Ulusal İrtibat Noktalarının araştırmacılara ne tür destekler verdiği üzerinde görüşüldü ve TÜBİTAK'ın seyahat destekleri, koordinatör olma destekleri, ödül ve teşvikleri gibi destek mekanizmaları ele alındı.

Ufuk 2020 Toplum ile ve Toplum İçin Bilim Alanında açık çağrıları görmek için lütfen tıklayınız.

Proje fikri olan araştırmacılarımız, ARİNKOM TTO ile iletişime geçerek çağrılar ve başvuru usulleri hakkında bilgi alabilirler.