ARİNKOM TTO, BİGG TÜBİTAK 1512 Teknogirişim Sermayesi Uygulayıcısı Oldu!

29.06.2015

ARİNKOM TTO, BİGG TÜBİTAK 1512 Teknogirişim Sermayesi Uygulayıcısı Oldu!
ARİNKOM TTO, BİGG TÜBİTAK 1512 Teknogirişim Sermayesi Uygulayıcısı Oldu! ARİNKOM TTO tarafından başvurulan TÜBİTAK 1601 Yenilik ve Girişimcilik Alanlarında Kapasite Artırılmasına Yönelik Destek Programı kapsamında açılan Bireysel Genç Girişimci (BİGG) 1. Aşama Uygulayıcı Kuruluş Çağrısı sonuçlandı. Çağrı kapsamında Anadolu Üniversitesi Ar-Ge ve İnovasyon Koordinasyon Merkezi Teknoloji Transfer Ofisi (ARİNKOM TTO) desteklenmeye hak kazandı. Kabul edilen proje hakkında açıklama yapmak üzere tüm proje ekibinin de katılımıyla Anadolu Üniversitesi Rektörlük Ofisi’nde bir basın toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, proje ekibini ve ARİNKOM TTO’yu tebrik etti. Toplantıya Proje Yürütücüsü ve ARİNKOM TTO Danışmanı Yrd. Doç Dr. B. Tuğberk Tosunoğlu, Girişimcilik ve Sermaye Destekleri Koordinatörü Burçak İlter Timurçin, Fikri Haklar ve Ticarileştirme Koordinatörü Özlem Sevinç Tigin, Mali İşler Koordinatörü Evrim Derya Değirmenkaya, Tanıtım ve Etkinlikler Koordinatörü Sanem Moğulkoç, ANAÇ İşbirlikleri ve Eğitim Hizmetleri Sorumlusu Burcu Uğur ve ANAÇ Rehberlik ve Danışmanlık Hizmetleri Sorumlusu Ali Benli katıldılar. Çağrıya başvuruda bulunan 33 uygulayıcı kuruluş arasından 18 kuruluş BİGG kapsamında 1. Aşama süreçlerini yürütmek üzere desteklenmeye uygun bulundu. Bu kapsamda uygulayıcı kuruluşlar iş fikirlerini toplayıp değerlendirme, uygun bulduğu iş fikirlerini ön kuluçkaya alarak iş fikri doğrulama sürecine tabii tutmaya ve nitelikli iş planı hazırlama hususlarında girişimcilere destek olacaklar. Uygulayıcı kuruluş olmaya hak kazanan ARİNKOM TTO, proje kapsamında faaliyetlerini ANAÇ Ön Kuluçka Merkezi’nde yürütecek. Önümüzdeki günlerde ANAÇ Ön Kuluçka Merkezi tarafından “ANA Fikir Teknogirişim Yarışması” düzenlenecek. ANA Fikir Teknogirişim Yarışması’nı kazanan teknoloji tabanlı iş fikri olan girişimciler mentörlük, danışmanlık ve eğitim desteklerinden yararlanarak, iş fikirlerini iş planlarına dönüştürebilecekleri ANAÇ Teknogirişim Programına katılmaya hak kazanacaklar. Programı tamamlayarak iş planları değerlendirmeyi geçen girişimciler ise TÜBİTAK’ın 1512 Teknogirişim Sermaye Desteği Programı - Bireysel Genç Girişim (BİGG) kapsamında sağlanan geri ödemesiz 150.000 TL sermaye desteği kazanma fırsatını yakalayacaklar.