Prof. Dr. İbrahim Dinçer ile İnovasyon ve Ticarileştirme Konferansı

10.08.2015

Prof. Dr. İbrahim Dinçer ile İnovasyon ve Ticarileştirme Konferansı

Anadolu Üniversitesi Ar-Ge ve İnovasyon Koordinasyon Merkezi Teknoloji Transfer Ofisinin (ARİNKOM TTO) ve Anadolu Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi iş birliği ile 30 Temmuz Perşembe günü Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Mustafa Öç Toplantı Salonu'nda “Araştırmanın Kritik Boyutları: İnovasyon ve Ticarileştirme" adlı konferans gerçekleştirildi. Konferansta, Kanada Ontario Üniversitesi Teknoloji Enstitüsü (University of Ontario Institute of Technology) Otomotiv, Mekanik ve Üretim Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Dinçer konuşmacı olarak yer aldı. Ayrıca etkinliğe Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanı Dr. Mehmet Şerif Kavsaoğlu, Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hikmet Karakoç, TÜBİTAK uzmanları M. Emre Yurttagül, Ayda Kara Pektaş, ARİNKOM TTO ve sektör çalışanları katıldı.

Konferansta, Prof. Dr. Dinçer Kanada hakkında genel bilgiler vererek Kanada’nın eğitim, teknoloji ve ekonomik vizyon politikaları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Prof. Dr. Dinçer ardından şunları söyledi: "Bir ülkenin gelişmesi ve ileri refah düzeyine ulaşması için üniversiteler kesinlikle bu sürece dâhil olmalıdır. Üniversitelerin bünyesinde teknoloji ve inovasyon, araştırma laboratuvarları gibi birimlerin ve endüstriyel gelişim faaliyetlerinin yer alması gerekiyor.”

"İnovasyon kültürü oluşturmak gerekir”

Ülkenin gelişimi için inovasyon kültürü oluşturmak gerektiğini belirten Prof. Dr. Dinçer, bu kültürün sadece üniversite düzeyinde değil, ilkokul döneminde de çocuklara benimsetilmesi gerektiğini vurguladı. İlkokul döneminde çocuklara gelişim ve yenilik bilincinin verilmesi gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Dinçer, gelişim için yaratıcılık, inovasyon ve araştırmanın üç önemli şart olduğunu söyledi.