TTÜMEXPO 2015 Fuarı’na Anadolu Üniversitesi “Teknoloji Portföyü” ile katılım sağladı!

26.10.2015

Anadolu Üniversitesi 22-25 Ekim 2015 tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleşen ve çok sayıda devlet-özel sektör paydaşının buluştuğu 3. TÜMEXPO 2015 Fuarı’na katılım sağladı.

Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) tarafından DISCOVER EVENTS'in organizasyonuyla düzenlenen TÜMEXPO 2015 Fuarı ve KOBİ Şurası açılış törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Dünya Bankası Başkanı Jim Yong Kim katılım sağladı.

ARİNKOM TTO (Anadolu Üniversitesi Ar-Ge İnovasyon ve Koordinasyon Birimi Teknoloji Transfer Ofsisi) ile birlikte fuara katılan Anadolu Üniversitesi; fuar standında bünyesinde üretilmiş olan farklı teknolojik ürün ve projelere yer verdi. Fuar boyunca Anadolu Üniversitesi standında “Hidoana” (Hidrojen Enerjili Araç Projesi), “İnsansız Hava Aracı” (Otonom Uçuş ve Hedef Tespiti yapabilen İnsansız Hava Aracı Projesi), “Boron Max” (nano boyutlu bor bileşikli yağ katkısı), “Bortek Kompozit Hbn Kaplama” (hareketli parçalarda sürtünme nedeniyle oluşan enerji kayıplarını ve aşınmayı azaltmak için geliştirilen bir kaplama), Görüntü İşleme Teknolojisi (iş sağlığı ve güvenliği için özel gözlük ve inşaat sektöründe kullanılmak üzere kör noktaları engelleyici baret),  “Blashing Balm Cream” (doğal, organik ve kalıcı bb krem) ve “Anadolu Üniversitesi Teknoloji Portföyü” sergilendi.

Fuara Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan katılım gösterdi. Prof. Dr. Gündoğan; ARİNKOM TTO Genel Koordinatörü Mehmet  Hakan Dağ, Üniversite- Sektör İş Birliği Koordinatörü Gülçin Avul, Tanıtım ve Etkinlikler Koordinatörü Sanem Moğulkoç, Kalite Sistem ve İnsan Kaynakları Koordinatörü Uğur Acar ile gerçekleştirdiği konuşmada şu açıklamalarda bulundu; “Anadolu Üniversitesi bu yıl açılan TÜMEXPO Fuarı’na ARİNKOM TTO ile birlikte katıldı. Üniversitemiz burada Anadolu Üniversitesi öğretim üyelerinin yaptıkları araştırmalar ve bunun sonucunda ortaya çıkan ürünleri burada sergilemektedir. Anadolu Üniversitesi Ar-Ge ve İnovasyon konusunda önemli bir merkez haline geldi. Bu konuda ARİNKOM TTO’nun da önemli katkıları oldu. Üniversite olarak ARİNKOM TTO’nun da katkılarıyla Üniversite-Sektör işbirliğini daha arttırmak ve öğretim üyelerini bu alanda yenilikçi araştırmalara yönlendirmeyi hedefliyoruz. Bundan sonra ulusal ve uluslararası tüm fuarlara katılım göstereceğiz. Bu bir anlamda üniversitemiz öğretim elemanlarının yaptığı çalışmaların tüm kamuoyuna sergilenmesi anlamına geliyor. TTO’nun da kattığı ivme ile öğretim üyelerimizi bu anlamda teşvik etme fırsatı bulacağız” dedi.

Anadolu Üniversitesi standı üniversite-sektör işbirliği noktasında önemli ziyaretçilere ev sahipliği yaptı. Bunun yanı sıra İstanbul Milletvekili Hasan Sert standı ziyaret ederek yapılan çalışmaları inceledi. Başarılı bir fuar etkinliği dileklerinde bulunan Sert, Anadolu Üniversitesi ‘ni çalışmalarından dolayı tebrik ettiğini belirtti. Ayrıca, Anadolu Üniversitesi stand alanını ziyaret eden ve teşekkür belgesini belgesini teslim eden TÜMSİAD başkanı Yaşar Doğan, Anadolu Üniversitesi'ne teşekkürlerini ileterek iyi ve verimli bir fuar geçirilmesi temennilerinde bulundu.