NETAŞ ile Proje Tabanlı Staj ve Ar-Ge Olanakları Semineri

13.03.2015

NETAŞ ile Proje Tabanlı Staj ve Ar-Ge Olanakları Semineri
Anadolu Üniversitesi Arinkom TTO’nun düzenlediği Netaş Firması, Proje Tabanlı Staj ve Ar-Ge Olanakları Semineri 12 Mart Perşembe günü 2 Eylül Kampüsü Mühendislik Fakültesi Seminer Salonu’nda gerçekleştirildi. Doç. Dr. Oğuz Yavuz'un konuşmacı olarak yer aldığı seminere, Netaş Ar-Ge Yöneticisi Ufuk Gürpınar, Mühendis Kamil Çelik, Arinkom TTO Teknoloji Transfer Grup Yöneticisi Uzman Orkun Başkan, Arinkom TTO Tanıtım ve Etkinlikler Koordinatörü Sanem Moğulkoç, Arinkom TTO Girişimcilik ve Yatırım Destekleri Koordinatörü Burçak İlter Timuçin katıldı. Sunumun ilk bölümünde Doç. Dr. Oğuzhan Yavuz, Netaş’ın kuruluşu, gelişim süreci ve staj olanaklarından bahsederken ikinci bölüm ise soru cevap şeklinde gerçekleşti. Doç. Dr. Oğuzhan Yavuz sunumun başlangıç bölümünde kendi kariyerini anlatırken Netaş Firması’nın yaptığı Avrupa birliği ve inovasyon projelerinden ve staj programlarından sorumlu olduğunu ifade etti. Mühendis Kamil Çelik ise; “2 yıldır Netaş’tayım. Sizlerin arasından çıkıp oraya gittim. Teknoloji grubu mühendisi olarak görev alıyorum. Benim bulunduğum alanda yazılımlar yapıyoruz. Büyük bir ekibin tarafından yapılan ayrıntılı bir çalışmanın içerisindeyiz. Çok büyük bir sahaya hâkimiz. Kendinizi geliştirmeniz için çok büyük bir alan olduğu için bunu söylüyorum. Netaş, sizin için büyük bir ışık olacak.” ifadelerini kullandı. “Netaş’ta 15 yıldır değişik rollerde çalışıyorum. Firmaya yazılım geliştirme mühendisi olarak girdim daha sonra yazılım geliştirme takım lideri oldum. Daha sonra Netaş’ın çeşitli yurt dışı operatörleri destek ekiplerinin kurulmasında yönetici olarak çalıştım.” diyen Ufuk Gürpınar şöyle devam etti: “Şimdi Ar-Ge tasarım geliştirme ekibinin yöneticisiyim. Bu sunumda çalışma ortamımız ve yaptığımız projeler hakkında bilgi vermeye çalışacağım. Sizlerle tanışmak istiyoruz çünkü yeni ve genç bir ekiple çalışmak bizim için önemli. Siz, bize pozitif enerji katıyorsunuz, biz de size bildiklerimizi aktarıyoruz. Bu şekilde de gelişim sağlayacağımızı düşünüyorum. Birlikte yeni projeler yapacağız.” Dr. Oğuzhan Yavuz görüntüler eşliğinde gerçekleştirdiği sunumuna Netaş’ın nerede olduğu sorusunun cevabını veren bir grafikle başladı. Daha sonra Netaş’ın çalışma alanlarını, teknoloji araştırma ve danışmanlık, teknoloji geliştirme, savunma ve kamu çözümleri ve sistem entegrasyonu olmak üzere 4 grupta ele aldı. Bir mühendiste olması gereken genel özellikleri değerlendiren Yavuz, son olarak Netaş staj sürecini, öğrencilere bir şemayla aktardı ve katılımda bulunmaları için çağrıda bulunarak sözlerini noktaladı.