Fen ve Sosyal Bilimler Alanında Deneyim Paylaşım Toplantısı

18.11.2015

Fen ve Sosyal Bilimler Alanında Deneyim Paylaşım Toplantısı

Anadolu Üniversitesi Ar-Ge ve İnovasyon Koordinasyon Merkezi Teknoloji Transfer Ofisi (ARİNKOM TTO) tarafından düzenlenen “Fen ve Sosyal Bilimler Alanında Deneyim Paylaşım Toplantısı”, 11 Kasım Çarşamba günü Kongre Merkezi Kırmızı Salon’da gerçekleştirildi.

Fen ve sosyal bilimler alanında TÜBİTAK’a proje yazma süreci hakkında detaylar ve deneyimlerin görüşüldüğü toplantıya, ARİNKOM TTO Direktörü Prof. Dr. Ersan Pütün, ARİNKOM TTO Projeler Koordinatörü Olcay Sevik, Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kadriye Benkli, Açıköğretim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gülsün Eby, Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Işıl Kabakçı Yurdakul ve Mühendislik Fakültesi Öğretim Elemanı Dr. Yapıncak Göncü konuşmacı olarak katıldı.

ARİNKOM TTO Direktörü Prof. Dr. Ersan Pütün, yapmış olduğu açılış konuşmasında sunulan projelerin reddedilmesine karşı pes etmemenin öneminden bahsederek bu durum karşısında umutsuzluğa düşmeden, “tekrar denersem başarabilirim” düşüncesinin canlanması gerektiğini ifade etti.

“Yazacağınız projenin ayağı yere bassın”

Prof. Dr. Ersan Pütün, konuşmasına şu şekilde devam etti: “Yazacağınız projenin ayağı yere bassın. Önce sizin aklınız, fikriniz projeyi kabul etsin. Kendi öz eleştirinizi ve ilk hakemliğinizi kendiniz yapın. Muhakkak hatalar bulursunuz. İlk yazdığınızı hemen yollamayın. Üzerinde iyice düşünüp düzenleyin ve kendinizden emin olduğunuzda yollayın.” Katılımcılara geldikleri için teşekkür eden Prof. Dr. Pütün, onlara projelerinde başarılar dileyerek sözlerini noktaladı.

Açılış konuşmasının ardından sözü alan diğer konuşmacıların, TÜBİTAK ARDEB programları 1001, 1002, 1003,3001 ve Sanayi Destekleri Programı (SAN-TEZ) ile ilgili proje deneyimleri katılımcılara interaktif bir biçimde örneklerle aktarıldı.

Toplantı, ARİNKOM TTO Direktörü Prof. Dr. Ersan Pütün’ün, konuşmacılara teşekkür belgelerini sunmasının ardından son buldu.