ANAÇ Ön Kuluçka Merkezi Tören İle Açıldı!

14.12.2015

ANAÇ Ön Kuluçka Merkezi Tören İle Açıldı!

Anadolu Üniversitesi Ar-Ge ve İnovasyon Koordinasyon Merkezi Teknoloji Transfer Ofisi (ARİNKOM TTO) tarafından kurulan Anadolu Üniversitesi Ön Kuluçka Merkezi ANAÇ’ın Açılış Töreni 11 Aralık Cuma günü Anadolu Üniversitesi Teknoloji Bahçesi’nde gerçekleştirildi. Açılışa; Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Savaş Koparal, Prof. Dr. Aydın Aybar, Prof. Dr. Yücel Güney, Prof. Dr. Zafer Asım Kaplancıklı, ARİNKOM TTO Genel Koordinatörü Mehmet Hakan Dağ, ARİNKOM TTO Direktörü Prof. Dr. Ersan Pütün, ARİNKOM TTO Proje Yöneticisi Prof. Dr. Ender Suvacı, ANAÇ Teknogirişim Programı Yöneticisi Yrd. Doç. Dr. Tuğberk Tosunoğlu, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Başar ve Osmangazi Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Uygulama ve Araştırma Merkezi (ETTOM) Yöneticisi Prof. Dr. Ahmet Çabuk’un yanı sıra sektörden temsilciler de katıldı.

Girişimcilerin iş fikirlerini nitelikli iş planlarına dönüştürecekleri özgün, etkili ve uygulanabilir iş modelleri oluşturmalarına destek vermek amacıyla faaliyetlerine devam edecek olan ANAÇ’ın açılış töreninde ARİNKOM TTO Genel Koordinatörü Mehmet Hakan Dağ bir konuşma gerçekleştirdi.

Üniversitelerin nitelikli insan kaynağı oluşturma ve araştırma yaparak bilgi üretme rollerine ek olarak üretilen bilginin ekonomiye kazandırılması görevine değinen ve böylelikle girişimciliği ve yenilikçiliği destekleyen merkezler hâline gelineceğine dikkat çeken Dağ, “Üniversitelerin sektör ile etkileşimlerinin artması ve ekonomik katma değer yaratma sürecinde etkili olabilmeleri için üniversite tabanlı başlangıç firmalarının kurulması, araştırmacılara rehberlik görevini üstlenebilecek ara yüzlerin yenilik sistemi içerisinde güçlü bir rol oynaması gerekmektedir.” şeklinde konuştu.

“Öğretim elemanlarımız ve öğrencilerimiz sektörle ARİNKOM TTO sayesinde buluşuyor”

Üniversitelerin bilimsel bilgi üretiminin yapıldığı yerler olduğunu fakat üretilen bu bilgilerin, tozlu raflarda muhafaza edildiğinde hiçbir anlamı kalmayacağını belirterek bu bilgilerin katma değere dönüşmesi gerektiğini vurgulayan Rektör Gündoğan, “Okulumuzda ARİNKOM TTO bu amaçla kuruldu, kurulduğu günden bu yana da çalışmalarını memnuniyetle izliyoruz. Öğretim elemanlarımız ve öğrencilerimiz, sektörle ARİNKOM TTO sayesinde buluşuyor.” dedi. Prof. Dr. Naci Gündoğan, gençlerin yenilikçi ve cesur fikirlerle yeni işler üretmesi ve istihdam yaratabilmesi için motive edilmesinin önemine değindi.

ANAÇ Teknogirişim Programı Yöneticisi Yrd. Doç. Dr. Tuğberk Tosunoğlu, Anadolu Üniversitenin imza attığı ilkler sayesinde girişimci bir üniversite konumunda olduğunu, hâlâ değişmekte ve gelişmekte olduğunu söyledi. ANAÇ Ön Kuluçka Merkezinin de disiplinlerarası bir uygulama merkezi olduğunu kaydeden Yrd. Doç. Dr. Tosunoğlu, aynı zamanda verilen akademik danışmanlık ve mentörlük gibi hizmetleriyle yenilikçi ve yaratıcı fikirlerin yeşereceği, güçleneceği bir mekân olacağını umut ettiğini ifade etti.