ARİNKOM TTO Ekibi Brüksel’de

15.01.2016

ARİNKOM TTO Ekibi Brüksel’de

Anadolu Üniversitesi’nin Horizon 2020 Programı’nda daha etkin yer alabilmesi için Anadolu Üniversitesi ARİNKOM Teknoloji Transfer Ofisi yetkilileri tarafından Belçika’nın başkenti Brüksel’e 23-26 Kasım 2015 tarihleri arasında bir ziyaret gerçekleştirildi.

Belçika’da yer alan Türkiye temsilcilikleri ve Belçika merkezli kurumlarla yapılan görüşmelere ARİNKOM TTO Genel Koordinatörü Mehmet Hakan Dağ,  ARİNKOM TTO Sistem Yöneticisi & H2020 Koordinatörü Rabia Taş,  ARİNKOM TTO Üniversite-Sanayi İş Birliği Koordinatörü Gülçin Avul ve ANATEK A.Ş. Genel Müdürü & ARİNKOM TTO Üniversite-Sanayi İş Birliği Koordinatörü Yeliz Erkoç katıldı. Ziyaret çerçevesinde, TÜBİTAK, TOBB, KOSGEB ve TESK ortaklığı ile kurulan Tur&Bo Ofisi; Brüksel Valon Bölgesi Yatırım Ofisi ve Teknolojik-Stratejik Ortaklıklar Direktörlüğü; TÜSİAD Brüksel Temsilciliği; Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu; Enterprise Europe Network Brüksel Ulusal İrtibat Noktası; Innoviris ve Brüksel Başkent Bölgesi Yatırım &İhracat Ofisi; MSB Savunma Sanayi Müsteşarlığı Brüksel Temsilciliği; Avrupa Komisyonu Araştırma ve İnovasyon Genel Direktörlüğü ve konsorsiyum kurma ve proje geliştirme çözüm ortakları ile görüşmeler gerçekleştirildi.

Görüşmelerde, Anadolu Üniversitesi ve ARİNKOM TTO tanıtımı, mevcut proje ortaklıkları, Üniversitenin güçlü alanları ve araştırma imkânları ile ilgili yetkililerle bilgi paylaşımı yapıldı. Bu kapsamda Anadolu Üniversitesinin katılım sağlayabileceği Horizon 2020 projeleri ve stratejik işbirlikleri konusunda detaylı bilgiler alındı. Anadolu Üniversitesi’nin mevcut imkanları, araştırmacı profili ve altyapı detayları ile ARİNKOM TTO’nun Üniversite-Sektör işbirliği ve girişimcilik konularında yaptığı çalışmalar yetkililer tarafından büyük ilgi gördü.

TÜSİAD Brüksel Temsilciliği Uluslararası Koordinatörü ve AB Temsilcisi Dr. Bahadır Kaleağası, Anadolu Üniversitesi ve Eskişehir’e ait AB projeleri başta olmak üzere her türlü işbirliğini kurumsal olarak desteklemeye hazır olduklarını belirtti. Türk Savunma Sanayi İşbirliği Ofisi Brüksel Temsilcisi Berrak Alkan Yılmaz, havacılık, güvenlik ve savunma alanlarında yapılacak tüm oluşumların Horizon 2020 ve uluslararası işbirlikleri kapsamında kendileriyle irtibatta kalınmasının faydalı olacağını söyledi. Avrupa Komisyonu Araştırma ve İnovasyon Genel Direktörlüğü’nde Geleceğin Fabrikaları Program Koordinatörü Dr. Erastos Filos ise Anadolu Üniversitesi ARİNKOM TTO ziyareti ve verilen bilgilerden duyduğu memnuniyeti belirterek, Üniversite ev sahipliğinde yapılacak tematik proje günleri/bilgi günlerinin uluslararası alanda iş birliklerini arttırma ve Üniversitenin kabiliyetlerinin gösterilmesi açısından faydalı olacağını sözlerine ekledi.