V. UKMOP' ta ARİNKOM TTO Yerini Aldı!

05.02.2016

V. UKMOP' ta ARİNKOM TTO Yerini Aldı!

Ege Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümünde 2010 yılında başlayan Ulusal Kimya Mühendisliği Öğrenci Platformu Kongresi’nin (UKMÖP), 5’incisine Anadolu Üniversitesi ev sahipliği yaptı. 1-3 Şubat Tarihleri arasında Anadolu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde, Anadolu Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü ile Kimya ve Teknolojileri Kulübü öğrencileri tarafından düzenlenen etkinliğe ARİNKOM TTO Direktörü Prof. Dr. Ersan Pütün ve ARİNKOM TTO Teknoloji Transferi Grup Yöneticisi Orkun Başkan da katılım sağladı.

Platformda "Kamu-Üniversite-Sanayi İş Birliği" isimli oturumda Prof. Dr. Ersan Pütün Oturum başkanı olarak yer alırklen Orkun Başkan konuşmacı olarak katılımcılara bilgiler sundu.

Platform sayesinde öğrencilerin sektörü tanımaları, hedeflerini daha gerçekçi belirlemeleri, akademi ve sanayi hakkında kafalarındaki sorularının giderilmesi ve nitelikli kimya mühendislerinin yetiştirilmesi amaçlanıyor. Etkinliğin açılışına; Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, Anadolu Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu, Kimya Mühendisliği Bölüm Başkanı ve Kulübün Danışman Öğretim Elemanı Prof. Dr. Süleyman Kaytakoğlu, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Kimya Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ali Uğurlu ve TMMOB Yürütme Kurulu Üyesi Mehmet Besleme katıldı.