“AB Ufuk 2020 Programı Uzay ve Ulaşım Alanları Bilgi Günü” düzenlendi!

16.02.2016

“AB Ufuk 2020 Programı Uzay ve Ulaşım Alanları Bilgi Günü” düzenlendi!

Anadolu Üniversitesi Ar-Ge ve İnovasyon Koordinasyon Birimi (ARİNKOM TTO) ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ortaklığıyla düzenlenen  “Avrupa Birliği (AB) Ufuk 2020 (Horizon 2020) Programı Uzay ve Ulaşım Alanları Bilgi Günü” etkinliği, 11 Şubat Perşembe günü gerçekleştirildi. Anadolu Üniversitesi Kongre Merkezi Mavi ve Kırmızı Salon’da eş zamanlı olarak düzenlenen etkinlikte; Ufuk 2020 Programı Uzay Alanı Ulusal İrtibat Noktası Sorumlusu Okan Saldoğan “Yeniliğe Hızlı Erişim ve Uzay Alanı Çağrıları”; Ufuk 2020 Programı Akıllı, Temiz ve Entegre Ulaşım Alanı Ulusal İrtibat Noktası Sorumlusu Serhat Melik ise “Yeniliğe Hızlı Erişim ve Ulaşım Alanı Çağrıları” başlıklı sunumlarını katılımcılarla paylaştılar.

TÜBİTAK tarafından verilen teşvikler hakkında katılımcıları bilgilendiren Ufuk 2020 Programı Uzay Alanı Ulusal İrtibat Noktası Sorumlusu Okan Saldoğan, TÜBİTAK’a yönelik hazırlanan projelerin üç bölümden oluşması gerektiğini dile getirdi. Proje sürecinde tamamlanan her bölüm için farklı ödüllendirmelerin yapılacağını ifade eden Saldoğan, geliştirdikleri sistemle proje üreticilerinin birbirleriyle iletişim kurabilmelerini ve çalışmalarına ortak bulabilmelerini sağladıklarını söyledi ve ekledi: “Türkiye’deki üniversitelerle ve sanayi kuruluşlarıyla uzay alanında önemli iş birlikleri yapabilecek potansiyele sahibiz.”

Eskişehir, raylı sistemler ve havacılık alanında önemli bir yere sahip

Ufuk 2020 Programı Akıllı, Temiz ve Entegre Ulaşım Alanı Ulusal İrtibat Noktası Sorumlusu Serhat Melik ise sunumunda Ufuk 2020 Programının özellikleri, destek ödül programı, ulaşım alanındaki çalışmalar ve ortak girişimler hakkında katılımcılara bilgiler verdi. Eskişehir’in raylı sistemler ve hava ulaşımında önemli bir yere sahip olduğunun altını çizen Melik, kendilerinin de bu çalışmalara destek olmaya çalıştıklarını belirtti. Bilimsel, endüstriyel ve toplumsal sorunlara yönelik yapılan projelerde, ulaşımın daha çok toplumsal sorunlarla bağlantısı olduğunu aktaran Serhat Melik, kobilere yönelik yeni modellerle sektörü geliştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Sunumların ardından uzay ve ulaşım alanlarında yapılabilecek projeler ile ilgili TÜBİTAK uzmanları ile bire bir görüşmeler gerçekleşti.Etkinlik, görüşmeler sonrasında yapılan kokteyl ile katılımcıların fikir alışverişinde bulunmalarının ardından son buldu.