Uluslararası Destek Programları Tanıtım Toplantısı gerçekleşti!

24.02.2016

Uluslararası Destek Programları Tanıtım Toplantısı gerçekleşti!

Anadolu Üniversitesi Ar-Ge ve İnovasyon Koordinasyon Merkezi (ARİNKOM TTO) tarafından araştırmacılara yönelik olarak düzenlenen “Uluslararası Destek Programları Tanıtım Toplantısı” 19 Şubat Cuma günü Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi 9. Kat Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi. Toplantıya konuşmacı olarak katılan ARİNKOM TTO Sistem Yöneticisi ve Horizon 2020 Program Koordinatörü Rabia Taş, katılımcılara “Horizon 2020, İkili İş birlikleri, COST (European Cooperation in Science and Technology), Erasmus + Programı” başlıkları hakkında bilgi verdi.

“İkili İş birlikleri” başlığıyla ilgili bilgi vererek toplantının açılışını gerçekleştiren Rabia Taş, bilim ve teknoloji alanında çeşitli ülkeler ile hükümetler arası ya da kurumlar arası düzeyde imzalanan anlaşmalar çerçevesinde ortak araştırma projelerinin desteklenmesinin ve izlenmesinin yanında ortak bilimsel toplantılar, uzman değişimleri, çalışma ziyaretleri gibi etkinliklere maddi desteğin de sağlandığını ifade etti.

Bilimsel ve teknik iş birliği alanına yönelik Avrupa İşbirliği Programı “COST” hakkında da bilgiler veren Taş, programın misyonunu ise “Avrupalı araştırmacılar arasında etkileşim ve iş birliğini destekleyerek; Avrupa’yı barışçıl amaçlar için bilimsel ve teknik araştırmalarla güçlendirmektir.” diyerek tanımladı. Rabia Taş, son olarak “Horizon 2020” ve “Erasmus+” programları hakkında da katılımcıları bilgilendirerek sunumunu sonlandırdı.